Hvor mange boliger blev der solgt i 2020?

Boligmarkedet 2020 sluttede med et brag efter en travl december, og nu kan det endelig opgøres, hvor mange boliger der blev solgt i 2020.

Hvor mange boliger blev der solgt i 2020? Grafen viser, hvor mange minutter, der gik, mellem hvert boligsalg i gennemsnit for hele året i 2016-2020. Kilde: Home.
Hvor mange boliger blev der solgt i 2020? Grafen viser, hvor mange minutter, der gik, mellem hvert boligsalg i gennemsnit for hele året i 2016-2020. Kilde: Home.

Ifølge en pressemeddelelse fra ejendomsmæglerkæden Home var 2020 en sand affyringsrampe på boligmarkedet, hvor der blev skudt en solgt bolig af hvert femte minut i snit gennem hele året. Kæden har opgjort, hvor mange boliger der blev solgt i 2020, og det samlede boligsalg ender på omkring 105.000 boliger, når alle alle boligtyper og hermed også byggegrunde medregnes. Det er 21 procent flere solgte boliger end i 2019.

Og der er tale om cirka dobbelt så mange handler som i 2011, hvor boligsalget lå underdrejet af finanskrisen, viser tal for hele boligmarkedet fra Boligsiden, som Home har regnet på. Mæglerne i Home kan ligeledes glæde sig over det bedste salg for en december nogensinde, fremgår det af meddelelsen.

– 2020 var noget for sig – også på boligmarkedet, hvor rigtig mange danskere fandt sig et nyt hjem. Danmark blev ramt af et enestående boligboom, og hvis vi skal sætte farten i 2021 efter december, så fortsætter køberne og boligsalget i et hæsblæsende tempo ind i det nye år, udtaler Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Usædvanligt mange boligsalg i december 2020

På årets sidste dag stod Homes samlede salg til et plus på 54 procent i december sammenlignet med samme måned sidste år. Og noget usædvanligt slog december august på boligsalget hos ejendomsmæglerkæden.

– Hastigheden er faktisk gået op på boligmarkedet de seneste måneder. November er årets næstbedste målt i handler, og december ender som årets femte bedste måned hos os i Home. Det er meget mærkværdigt. Normalt er december den klart dårligste måned. I år har vi solgt flere boliger end i august, siger Michael Dalsager.

I 2020 blev der solgt 288 boliger i snit om dagen, viser tallene for hele markedet. I 2019 var det tal kun 238 boliger.

– Det største problem for boligsalget lige nu er, at udbuddet er meget lavt, tæt på 42.000, og ikke siden 2006 har der været så få boliger at vælge imellem. Det er et godt tidspunkt at sælge, fordi der er mange købere og dermed udsigt til fortsat stigende priser – mens køberne skal være hurtige og må indstille sig på, at der ofte er andre købere i kapløbet om boligen, siger talspersonen fra Home.