Jernbanebyen skal vise vejen for fremtidens bæredygtige byer

Jernbanebyen lanceres i forbindelse med den internationale verdensarkitekturkongres som pilotprojekt, der skal vise vejen for fremtidens bæredygtige byer.

Arkitekter fra hele verden lander i denne uge i København, er Københavns arkitektur og bæredygtige byudvikling rammen om den internationale verdensarkitekturkongres, UIA World Congress of Architects.

Jernbanebyen lanceres i den forbindelse som globalt pilotprojekt af det internationale bynetværk C40 og skal vise vejen for fremtidens bæredygtige byer. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Bydelen skal ifølge kommunen udvikles med lavt klimaaftryk for øje og blive en ny, grøn og levende bydel med plads til fællesskaber, forskellige boligtyper samt værksteder og virksomheder.

– København skal gå forrest i den grønne omstilling. Vi skal være ambitiøse og prioritere grønne områder, biodiversitet og et lavt klimaaftryk, når vi udvikler byen og skaber plads til de mange, der drømmer om at bo her. Det gør vi i Jernbanebyen, og jeg er stolt over, at bydelen får anerkendelse for ambitionerne, udtaler overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen (S).

LÆS OGSÅ: FIRE PARTER GÅR SAMMEN OM UDVIKLING AF JERNBANEBYEN

Det er grundejerne DSB Ejendomsudvikling, Freja Ejendomme, Industriens Pension, Novo Holdings og NREP, der i samarbejde med Københavns Kommune og andre offentlige aktører står bag udviklingen af den nye bydel.

– Der er brug for nye typer af partnerskaber for at lykkes med en bæredygtig omstilling af vores byer. Det er Jernbanebyen et godt eksempel på, hvor private og offentlige parter samarbejder tæt om en fælles vision, og hvor vi kan påvirke byens udvikling i en skala, der rent faktisk flytter noget. C40’s udvælgelse af Jernbanebyen placerer endnu en gang København forrest blandt verdens mest fremsynede byer, udtaler Claus Mathisen, administrerende direktør, Urban Partners, som NREP er en del af.

I alt 22 hovedstæder i verden deltager i C40’s pilotprogram under titlen Green & Thriving Neighbourhood pilot projects. Visionen for udviklingen af Jernbanebyen er i stærk overensstemmelse med kriterierne for C40’s program og ses som et innovativt og visionært eksempel for den fremtidige udvikling af vores byer globalt.