K-Fastigheter sælger danske ejendomme til Viga Real Estate

K-Fastigheter har solgt en ejendomsportefølje med 311 lejligheder i Danmark. Køber er en fond oprettet af Viga Ejendom.

I april 2024 blev det meddelt, at K-Fastigheter havde underskrevet en betinget aftale vedrørende salg af fire ejendomme i henholdsvis Vallensbæk, Solrød Strand, Høje-Taastrup og Greve.

Betingelserne for frasalg af porteføljen er nu opfyldt, og navnet på køberen er offentliggjort.

Der er tale om en fond oprettet af Viga Real Estate, som overtager ejendommene den 10. juli 2024.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det svenske ejendomsselskab.

K-Fastigheter beholder dog i første omgang en 20 procent ejerskab med henblik på at afhænde andelen i fremtiden.

Handlen sker i selskabsform og er baseret på en underliggende ejendomsværdi på 710 millioner kroner, hvilket svarer til ejendommenes bogførte værdi ved udgangen af ​​første kvartal 2024.

– At vi sælger denne portefølje er i tråd med den nye forretningsplan, bestyrelsen har vedtaget. Den nye forretningsplan omfatter frasalg af, hvad der svarer til 30-50 procent af det, K-Fastigheter begynder at bygge om året. Jeg er glad for, at vi har fundet en stærk spiller som Viga som køber, udtaler Jacob Karlsson, administrerende direktør i K-Fastigheter.

De fire boligejendomme i Københavnsområdet omfatter i alt 311 lejligheder fordelt på næsten 25.000 kvadratmeter. De har en samlet årlig lejeværdi på knap 42 millioner kroner med en eksisterende tomgang på under 5 procent.

I hovedstadsområdet har K-Fastigheter igangværende byggeri af 153 lejligheder i Ballerup-projektet, som ikke er omfattet af denne handel.