Knap 200 år gammelt byhus i Køge er sat til salg

På Kirkestræde i Køge er et byhus fra 1830 blevet sat til salg for 7,3 millioner kroner. Huset blev oprindeligt opført som bødkergård.

Et gammelt byhus i hjertet af Køge er sat til salg. Det skriver Boliga.

Huset på Kirkestræde 11 rummer 158 kvadratmeter fordelt på syv værelser.

Dertil kommer et ekstra baghus på 60 kvadratmeter, et skur på 10 kvadratmeter samt 25 kvadratmeter kælder.

Ejendommen er sat til salg hos Nybolig Køge, der oplyser, at huset både har fungeret som har tjent både som bolig og erhverv – først som bødkergård og senere som kunstgalleri.

“Fra den brostensbelagte gade præsenterer huset sig med sin karakteristiske gule facade. Porten åbner op til et charmerende vestvendt gårdmiljø. Baghuset står nydeligt med sine bøjede linjer i to plan, og har bevaret den historiske bødkerovn samt eget køkken og synlige spær”, skriver ejendomsmægleren om huset.

“Herfra er der også adgang til hovedhuset, der byder på hyggelige kroge. Fra entréen er der direkte adgang til stuen, og i den anden del af huset – på den anden side af porten – findes en anden entré, bad, toilet, værelse og køkken. Førstesalen, som forener hovedhuset, indeholder to yderligere værelser samt en stue og bad adskilt af en repos”, lyder det videre.

Bødkergården ligger på en 319 kvadratmeter stor grund, og til ejendommen hører et privat gårdrum på 162 kvadratmeter.

Huset er fra 1830, og det blev ombygget i 1965. Det blev sat til salg for for 8,85 millioner kroner i oktober 2022 og sat 655.000 kroner ned i pris i februar 2023, hvorefter det blev taget af markedet i november 2023.

I december 2023 blev det igen sat til salg, men nu lød prisen på 7,9 millioner kroner. Der blev barberet yderligere 545.000 kroner af prisen i april 2024, og i maj blev ejendommen igen taget af markedet.

For syv dage siden blev huset atter sat til salg. Denne gang med en pris på 7,3 millioner kroner.

Ejendommen blev senest handlet for 3,3 millioner kroner i 2005.

Se det byhuset her.