København får nyt kunstmuseum med Banksy som hovedattraktion

Den verdenskendte street art-kunstner Banksy er hovednavnet, når privat museum snart åbner på Toldbodgade i København. CPH Erhverv har stået for udlejningen.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

MACA Museum åbner på Toldbodgade i København. Foto: Muusfoto.
MACA Museum åbner på Toldbodgade i København. Foto: Muusfoto.

Den 1. maj åbner et nyt privat kunstmuseum på Toldbodgade 12 ved Nyhavn København.

Museet får den verdensberømte britiske street art-kunstner Banksy som omdrejningspunkt med udstillingen ”Banksy & Street Art: The Early Years”.

Masters & Contemporary Art Museum eller blot MACA Museum har overtaget to etager i ejendommen fra 1807.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra erhvervsmæglerfirmaet CPH Erhverv, som har stået for udlejningen af lokalerne.

– MACA Museum har fokus på kunstnere fra dette århundrede og fra 1900-tallet, og vores første udstilling viser en lang række eksempler på street art og graffiti, som opstod i USA omkring 1980. Vores udstillinger kommer – ud over Banksy – til at omfatte navne som Andy Warhol, Jeff Koons, Damien Hirst, Jean-Michel Basqiat og japanske Yayoi Kusama, udtaler britiske Nigel Mead, som er manden bag MACA Museum.

Læs også: Arkitektkonkurrence om museumsbyggeri rykker nærmere

Nigel Mead står bag MACA Museum. Foto: PR.
Nigel Mead står bag MACA Museum. Foto: PR.

Han har i mere end 30 år været kunstsamler og forhandlet moderne kunst med eget galleri i London. Med dansk familie har han gennem mange år jævnligt besøgt Danmark.

Han forventer, at MACA Museum på årsbasis får 50.000 -100.000 gæster. Museet får også en café, og planerne omfatter to-tre årlige udstillinger med cirka 60 værker, en blanding af egne og lånte værker.

Nigel Mead har i flere år gerne villet åbne et privat museum i København. Det har han sammen med udlejers arkitekt fået mulighed for i ejendommen på Toldbodgade 12. Lokalerne er blevet tilpasset med respekt for ejendommens oprindelige formål som pakhus.

– Vi er glade for at have hjulpet Nigel Mead med at finde ideelle lokaler midt i København og for at bane vej for en ny attraktion med højt kunstnerisk niveau til glæde for både turister og byens borgere, udtaler Klaus Hougaard Christensen, partner i CPH Erhverv.

Think Tank af Banksy. Foto: PR.
Think Tank af Banksy. Foto: PR.

– Tak til Gammeltorv Ejendomme for, som udlejer, at være med på ideen om at skabe rammerne for et museum – vi kan forhåbentlig fortsætte ad den vej og få kreative virksomheder ind på de sidste ledige kvadratmeter i ejendommen.

Toldbodgade 12 ejes af familievirksomheden Gammeltorv Ejendomme med hovedkontor på Gammeltorv i Viborg og med ejendomme i den midtjyske domkirkeby, i Aarhus samt i hovedstaden.

Om Masters & Contemporary Art (MACA) Museum i København

· Åbner til maj med udstilling om street art eller gadekunst, blandt andet med værker af den verdenskendte brite Banksy.

· Privat museum med fokus på nulevende, internationale kunstnere.

· Får to etager og 900-1.400 kvadratmeter i Toldbodgade 12, oprindeligt opført som pakhus i 1807.

· Museet får café og omkring 10 ansatte.

· Museet drives af Nigel Mead, kunstekspert og galleriejer.

· To-tre udstillinger om året med omkring 60 værker, et mix af egne og lånte værker.

· Læs mere på www.macamuseum.com.

Kilde: CPH Erhverv.