Kommune sætter stort palæ til salg for 25 millioner

Palæet Sølyst ligger højt hævet over Stensballe Sund, og det er nu sat til salg. Nordicals Horsens skal sælge ejendommen for Horsens Kommune.

Nordicals Horsens skal på vegne af Horsens Kommune sælge palæet Sølyst, der udbydes med en mindstepris på 25 millioner kroner.

Det skriver erhvervsmæglerfirmaet i en pressemeddelelse.

Der meldes om stor interesse for ejendommen, som ligger på en 14.156 kvadratmeter stor grund ned til sundet ved Stensballe. Ejendommen på Sundvej 96 rummer en hovedbygning på 1.065 kvadratmeter.

“Historien bag den smukke ejendom er både lang og fascinerende. For det er en ejendom, der gennem årene har haft mange formål. Den blev opført i 1877 som traktørsted af kammerherre Tido Christensen fra Boller Slot, og det blev hurtigt et populært udflugtsmål for folk fra Horsens og omegn. I 1912 blev ejendommen købt af en af byens helt store matadorer, telefonfabrikanten Emil Møller, som brugte den som privatbolig frem til 1931, hvorefter den blev katolsk skolehjem, husholdningsskole, politiskole og siden starten af 1980’erne forsorgshjem drevet af Horsens Kommune frem til 2023, hvor stedet lukkede”, skriver Nordicals Horsens.

Nu vil kommunen så sælge ejendommen, men det understreges, at det for kommunen er afgørende, at ejendommen fremover bliver anvendt med respekt for både dens arkitektoniske kvaliteter og historiske betydning for byens.

“Den skal således forblive et smukt og markant vartegn – ikke mindst for ankomsten til Horsens fra Stensballe, hvor den ligger majestætisk og højt hævet på en bakketop. Derfor skal ejendommens ydre føres tilbage til den oprindelige arkitektur, eventuelt nye selvstændige bygninger skal harmonere med arkitekturen, og derudover vil den fremtidige udvikling af ejendommen kræve en ny lokalplan og eventuelt nyt kommuneplantillæg”, skriver Nordicals Horsens.

“Den høje beliggenhed giver ejendommen en helt unik udsigt over sundet. Sammen med den store grund giver beliggenheden også helt unikke muligheder for en kommende køber. For eksempel vil ejendommen kunne omdannes til en herskabelig privatbolig med en ugeneret parklignende have, et antal luksuriøse ejer- eller lejeboliger, et markant firmadomicil eller noget helt fjerde. Hvad end en kommende køber beslutter, er det dog sikkert, at det også i fremtiden bliver en ejendom ud over det sædvanlige – højt hævet over sundet og den normale ejendomsoplevelse”, lyder det videre fra erhvervsmæglerfirmaet.

Der er budfrist den 26. februar klokken 12.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling