Formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard. Foto: PR.
Formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard. Foto: PR.

Debatten om de nye ejendomsvurderinger har den seneste tid sat sindene i kog, skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse. Flere end 12.000 borgere har på kort tid organiseret sig i Facebookgruppen Netværk mod nye ejendomsvurderinger af små landbrug. Samtidig har Landdistrikternes Fællesråd råbt op om konsekvenserne af  de nye ejendomsvurderinger for tusindvis af borgere på landet.

Nu åbner flere partier, heriblandt regeringspartiet Moderaterne op for at kigge på reglerne. Det siger Folketingsmedlemmet Jeppe Søe til TV Midtvest.

– For mig at se, er det her en ups. Om det skal laves om – om det kan laves om – det er jo så en forhandling, men for mig at se er det en ups, hvor vi ikke har været opmærksomme. Og det skal vi være noget mere, siger Jeppe Søe i programmet Krydsfelt hos TV Midtvest.

Også Danmarksdemokraterne og SF har været ude med meldinger om, at kriterierne for omkategorisering af landejendomme skal kigges efter i sømmene.

Det vækker glæde hos formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, der er dybt bekymret for konsekvenserne, hvis reglerne ikke ændres.

– Jeg noterer mig, at et af de regeringsbærende partier nu melder sig i koret blandt de politiske partier, der godt kan se, at de her regler kommer til at få helt fatale konsekvenser for landdistrikterne. Der er blevet lyttet til Landdistrikternes Fællesråd og til de mange borgere, som står i en meget svær situation lige nu. Det er jeg selvsagt meget glad for, udtaler han.

Ifølge formanden for Landdistrikternes Fællesråd er der lige nu behov for, at skatteministeren trækker i den “politiske nødbremse” og sætter kategoriseringerne på pause.

– Vi er nødt til at foretage en straksopbremsning og få et reelt overblik over de utilsigtede konsekvenser. For med de her regler kommer man på sigt til at omdanne landområderne til store fuldtidsbedrifter og ”parcelhuse på landet”. Det vil hæmme naturens vækstbetingelser og bremse for ny bosætning på landet. Hverken det ene eller det andet kan være aftalepartiernes ønske, siger han og tilføjer, at en langsigtet løsning kan være at tilføje en ny kategori for naturejendomme, der har samme niveau grundskylds- og vurderingsmæssigt som landbrugsejendomme.