Til daglig arbejder både Lynetteholms entreprenører, rådgivere og By & Havns medarbejdere i administrationsbygningen på Reshaleøen i København.
Tredje Natur har designet bygningen, der er blevet nomineret til “Årets bygning” af ArchDaily.
Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.
ArchDaily er en af de største og mest indflydelsesrige arkitekturplatforme. Platformens hjemmeside har 13,6 millioner læsere og intet mindre end 283 millioner sidevisninger hver måned.
– Det er en betydningsfuld anerkendelse, og vi er stolte over, at “portbygningen”, som udgør et markant symbol som porten til Lynetteholm, er blevet nomineret af ArchDaily, udtaler partner Ole Schrøder fra Tredje Natur.
By & Havn oplyser, at bygningen er udført som “design for disassembly”. Den kan altså demonteres og flyttes i takt med Lynetteholms udvikling.
LÆS OGSÅ: BYUDVIKLING PÅ REFSHALEØEN RYKKER NÆRMERE
Det er Jytas, der har opført bygningen, som er konstrueret af træmoduler, der bidrager til en reduceret CO2-belastning.
– Med Lynetteholm arbejder vi hele tiden på at afprøve nye metoder, der kan reducere CO2-udledningen. Administrationsbygningens træmoduler er et godt eksempel på det, og hvordan et design kan have stor betydning for et projekts samlede udledning, udtaler administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.
Bygningen er anlagt på en jordvold, hvor der udføres vækstforsøg, som skal skabe erfaring for Lynetteholms kommende kystlandskabs naturudvikling. Landskabet vil blive udviklet over en mangeårig periode, og første del af området ventes at åbne for offentligheden omkring 2029.
Kontorbygningen fungerer som administration for overskudsjord fra København og omegns byggepladser. Lynetteholm nyttiggør jorden til opfyldning, og det gør administrationsbygningen til en central del af halvøens udvikling. Cowi har været byggeherrerådgiver på bygningen.