Mægler forventer fortsat stigende boligpriser i juni

Boligpriserne er steget tre måneder i træk, og andsdækkende ejendomsmæglerkæde forventer, at de fortsætter med at stige i juni.

Ifølge de seneste tal fra Boligsiden.dk er boligpriserne steget gradvist siden januar. En villa på 150 kvadratmeter blev i maj i gennemsnit solgt godt 70.000 kroner over prisen fra januar, mens en ejerlejlighed på 100 kvadratmeter er steget knap 125.000 kroner i værdi siden årsskiftet. For et sommerhus på 80 kvadratmeter er der tale om en forskel fra januar til maj på knap 110.000 kroner, viser beregninger af salgspriser, foretaget af ejendomsmæglerkæden Estate.

Ifølge ejendomsmæglerkæden var det helt efter bogen, at boligpriserne steg i første kvartal, men i en periode med både inflation og høje boligrenter er det værd at knytte ekstra opmærksomhed til udviklingen på boligmarkedet.

– Det er glædeligt, at tallene for maj bekræfter den oplevelse, vi har ude i forretninger. Nemlig at boligmarkedet er i fuld vigør. Renteniveauet mærkes tydeligt, især for førstegangskøbere, men generelt bliver der stadig handlet mange boliger på et højt prisniveau, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han forventer, at priserne også vil stige fra maj til juni, selvom forventningen ikke har fuld statistisk rygdækning.

– Prisstigningerne plejer at blive brudt, når sommerferien starter. Men vi skal huske, at tempoet hele efteråret og vinteren var lavt, og derfor er der et opsparet boligbehov, som vi oplever er ved at blive realiseret. Priserne kan sagtens fortsætte med at stige ind i sommeren, og begynder renterne at falde igen, selv ganske lidt, vil det understøtte udviklingen, siger Thomas Hovgaard.

Det er ikke kun priserne, der er har haft en positiv udvikling i årets første fire måneder. Også salgstiderne og størrelsen på prisafslagene er i samme periode blevet mindre.

– Alle nøgletal peger på, at boligmarkedet er ved at rejse sig efter et hårdt og krævende år. Det er værd at glæde sig over, da boligmarkedets generelle tilstand har stor betydning for udviklingen i dansk økonomi, som ved sidste kasseeftersyn i øvrigt viste sig at se bedre ud end ventet, siger Thomas Hovgaard.