På den sydlige del af Dalum Papirfabriks område i Odense er Papirrækkerne ved at blive opført, og projektudvikler MT Højgaard Property Development har for nylig holdt rejsegilde på første etape. I alt 63 rækkehuse i to plan er til salg.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC Projekt Poul Erik Bech, som har overtaget salget af rækkehusene.
– Vi er stolte af, at MT Højgaard Property Development har betroet os opgaven at sælge disse arkitektonisk spændende rækkehuse på Dalum Papirfabrik. Vi oplever en stor interesse for Papirrækkerne, som varierer fra 90-130 kvadratmeter, og dermed er det rækkehuse med en bred appel i markedet, udtaler Tonny Broberg projektchef i EDC Projekt Poul Erik Bech.
Der opføres i alt 63 rækkehuse, og første etape er stort set udsolgt. De to første etaper omfatter sammenlagt 40 rækkehuse, og her er der aktuelt afsat 27 boliger. Dermed er 40 procent af rækkehusene, inklusive de rækkehuse, som endnu ikke er under opførelse, allerede solgt.
Salget varetages af EDC Projekt Poul Erik Bechs lokale afdelinger i Odense M og Dalum.
– Vi oplever stor interesse for Papirrækkerne, og Etape 2 er så tidligt i processen, at de kommende beboere stadig kan være medbestemmende på alt fra klinker, gulve til køkken og badeværelses inventar. Når kunderne vælger at købe et såkaldt projektsalg som dette, er det en af købernes klare fordele, nemlig at kunderne delvist kan forme boligerne ud fra deres ønsker og krav, så de ikke selv skal agere bygherre. Det er mange af vores kunder yderst interesseret i at få indflydelse på, så derfor ser vi allerede nu pæne salgstal i Etape 2, udtaler Pia Ellegaard Nissen, EDC Poul Erik Bech Odense M.
En bydel tager form
I det hele taget er sommeren for alvor kommet til Dalum Papirfabrik. Frederik Østergaard Kristiansen, projektudviklingsdirektør i MT Højgaard Property Development, fortæller, at bydelen nu for alvor er ved at stå færdig:
– Hovedparten af bygningerne er færdige eller under opførelse, Netto er åbnet, og rigtig mange beboere er flyttet ind, de grønne kiler begynder at tegne sig, der er etableret regnvandsbassin, de første industrihistoriske genstande er placeret i området og den særlige kulturakse – en grøn korridor tværs gennem bydelen mellem Dalumvej og Odense Å – er så småt ved at være færdig, udtaler Frederik Østergaard Kristiansen.
I sensommeren forventes områdets fælleshus at være færdigrestaureret. Der er en bebyggelse i midten af området, der oprindeligt blev bygget til at huse fabrikkens allerførste papirmaskine.
C.F. Møller Architects har sat stregerne til omdannelsen af den gamle papirfabrik.