Moduler giver husly til boligløse studerende i Sønderborg

På grund af nye uddannelser i Sønderborg, står nye studerende uden tag over hovedet. Det løses med fleksible og midlertidige modulbygninger.

Nye uddannelser, der er blevet flyttet til Syddansk Universitet i Sønderborg, har trukket flere unge studerende til byen.

Ifølge StudieBolig Syd har det skabt akut boligmangel, og derfor har kollegieadministratoren måttet tænke ud af boksen.

Her er fleksible bygninger indrettet som studieboliger blevet en del af løsningen – den eneste løsning, som kunne lade sig gøre inden for rammerne.

De fleksible studieboliger, som blev sat op i sommeren og stadig er aktuelle, er leveret af Adapteo, oplyser modulbyggeren i en pressemeddelelse.

– På grund af det pludselige og uforudsete behov havde vi brug for en løsning, der kunne leveres og etableres inden for en kort periode. I den sammenhæng var de fleksible studieboliger fra Adapteo ikke bare den rigtige, men også den mulige løsning, udtaler Niels Møller, der er direktør for StudieBolig Syd.

LÆS OGSÅ: PLACERING AF 200 NYE STUDIEBOLIGER I SØNDERBORG ER PÅ PLADS

Moduler fra Adapteo er indrettet som studieboliger i Sønderborg. Foto: PR.
Moduler fra Adapteo er indrettet som studieboliger i Sønderborg. Foto: PR.

Behovet for hurtig levering og opsætning af studieboligerne var afgørende. Og mens aftalen blev indgået i starten af august sidste år, kunne de første studerende flytte ind i de 50 boliger allerede den den 15. september. Modulboligerne blev straks besat.

– Vi oplever altid sæsonudsving, ikke mindst i den store indflytningsmåned september. Men alligevel stod vi i en situation, hvor vi ved sommerens studiestart havde udtømt de naturlige muligheder for at få bosat de studerende, fortæller Niels Møller.

– Fordi der pludselig opstod et behov, som ikke var forudset, valgte vi at tilbyde de studerende tag over hovedet i form af fleksible studieboliger. Og vi mærker, at de studerende værdsætter, at der er en bolig til dem.

Moduler fra Adapteo er indrettet som studieboliger i Sønderborg. Foto: PR.
Moduler fra Adapteo er indrettet som studieboliger i Sønderborg. Foto: PR.

De nye fleksible studieboliger i Sønderborg er blot 18 kvadratmeter store, men de indeholder både opholdsrum, tekøkken samt toilet og bad.

– Som leverandør af fleksible bygninger ved vi, hvor afgørende det er at kunne træde hurtigt til, fortæller Ole Henriksen, der er senior projekt konsulent hos Adapteo.

– Studieboligerne i Sønderborg er et godt eksempel, hvor fleksibilitet er med til at løse en boligudfordring, og hos Adapteo er vi glade for at være med til at sørge for, at de studerende får nogle gode boliger med sundt indeklima og de nødvendige faciliteter.