I slutningen af februar var i alt 36.188 huse og lejligheder i Danmark til salg. Det er 5 procent flere end på samme tid sidste år, viser nye tal fra Finans Danmark.
Mens boligerne venter på deres nye ejer, er knap fire ud af ti af dem blevet sat ned i pris, sammenlignet med den første udbudspris.
Det oplyser penge- og realkreditinstitutternes interesseorganisation i en pressemeddelelse.
– At flere boliger er til salg nu end på samme tid sidste år er godt nyt for dem, der er på jagt efter et nyt hjem. Det giver køberne flere muligheder. Samtidig er knap fire ud af ti boliger til salg sat ned i pris i forhold til den første udbudspris, udtaler Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.
Handelsaktiviteten på boligmarkedet faldt i andet halvår af 2022, og det var også denne periode, hvor andelen af prisnedsatte boliger steg.
Læs også: Voldsom forskel på boligpriserne i Danmark
I 2023 kom der mere gang i handelsaktiviteten igen, og andelen af prisnedsatte boliger faldt.
Særligt i Hovedstadsområdet faldt andelen af prisnedsatte boliger efter også at være kommet fra en væsentlig højere niveau end resten af landet. I dag er andelen af prisnedsatte boliger nogenlunde ens over hele landet.
– I løbet af 2023 kom der især i Hovedstadsområdet større handelsaktivitet på boligmarkedet. En årsag kan blandt andet have været det nye boligskattesystemet, som trådte i kraft den 1. januar i år. Kommunerne i og omkring hovedstaden er netop steder, hvor mange boligejere kunne få en skatterabat, hvis de overtog deres nye hjem inden årsskiftet. Det kan også være med til at forklare, at boligsælgere i disse områder genvandt noget optimisme, og at andelen af prisnedsatte boliger faldt, siger Peter Jayaswal.