NCC skal stå for renovering og nybyggeri af vandværket ved Regnemark, der er Danmarks største. Visualisering: Hofor / PLH Arkitekter.
NCC skal stå for renovering og nybyggeri af vandværket ved Regnemark, der er Danmarks største. Visualisering: Hofor / PLH Arkitekter.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

NCC har gennem de seneste år samarbejdet med Hofor om at renovere og nybygge Værket ved Søndersø og Værket ved Gevninge. Nu skal den svenske entreprenørgigant stå for renovering og nybygning af vandværket ved Regnemark. Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

– Vi er utrolig glade for at have vundet opgaven. Store, komplekse vandværksbyggerier som Regnemark er et strategisk indsatsområde i NCC og taler derfor lige ind i vores forretningsmodel. Det giver os mulighed for at bringe vores kernekompetencer i spil og at kunne bygge videre på det gode samarbejde med Hofor, udtaler Flemming Carlsen, direktør for NCC Infrastructure i Danmark.

Vandværket ved Regnemark er Danmarks største. Det forsyner hovedstadsområdet med mere end 14 milliarder liter drikkevand om året.

Projektet er en del af Hofors storskala vandværksprojekt, som omfatter modernisering af i alt syv regionale vandværker, der skal forsyne hovedstadsområdet med blødgjort drikkevand.

LÆS OGSÅ: KØGE VOKSER MED 5.000 INDBYGGERE

Værket ved Regnemark, som ligger nær Køge Å, blev opført i 1964. Det er nu det næste i rækken af Hofors vandværker, der skal udskiftes med et nyt, tidssvarende vandværk med et centralt blødgøringsanlæg og dertil hørende nye drifts- og anlægsbygninger.

Aftalen mellem Hofor og NCC er en hovedentreprise, der indgår som én ud af tre hovedentrepriser, som skal gennemføres sideløbende. Opgaven omfatter byggeriet af selve vandværket og de mange tilhørende bygge- og anlægsarbejder.

– Det er et storstilet projekt, og vi glæder os til at bygge videre på vores erfaringer fra de seneste opgaver, vi har udført for Hofor. Store vandværksbyggerier kræver et tæt samarbejde mellem bygherre og de mange forskellige fagligheder. Vi ser det derfor som en stor styrke, at vi kender hinanden så godt. Det giver os de bedste forudsætninger for en god proces, udtaler Bjarki Finnbogason, områdedirektør, Beton- og anlægsprojekter, NCC Infrastructure i Danmark.

NCC sætter arbejdet i gang til januar 2024 og forventer at have afsluttet projektet i 2026. Ordren er på cirka 390 millioner kroner.