Nu renoveres Sønderborg Lufthavn. Foto: PR.
Nu renoveres Sønderborg Lufthavn. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Fredag den 1. december 2023 blev det første spadestik taget til det store renoveringsprojekt i Sønderborg Lufthavn. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand for Bitten og Mads Clausens Fond, Per Egebæk Have, Borgmester Erik Lauritzen og tidligere bestyrelsesformand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen, satte spaderne i jorden og dermed markerede starten på projektet. Lufthavnen renoveres og moderniseres for over 212 millioner kroner.

– Vi har en stærk ambition om at styrke området af hensyn til erhvervslivets fortsatte vækst. Og her spiller infrastruktur, og en nem og hurtig adgang til resten af verden, en vigtig rolle, sagde Per Egebæk Have.

Over de kommende fire år skal udenomsarealerne opdateres, og der skal bygges en ny terminalbygning. Det første skridt på vejen bliver at skifte lys og udstyr på landingsbanen, hvilket løber op i omkring 90 millioner kroner.

Sønderborg Lufthavn har eksisteret siden slutningen af 1960’erne og har en ambition om at nå 150.000 rejsende om året.

– Med udviklingen af lufthavnen håber vi naturligvis på at kunne til tiltrække flere operatører og skabe flere ruter, også meget gerne til en europæisk hub, som bliver efterspurgt af erhvervslivet. Lufthavnen er et trafikalt knudepunkt, som har stor betydning – ikke bare for Sønderborg Kommune, men for hele Sønderjylland, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

Hvordan den nye lufthavnsterminal kommer til at se ud, ligger endnu ikke fast. Der skal vælges en arkitekt til opgaven, og selve byggeriet af teminalbygningen forventes igangsat medio 2025.

Kravene til byggeriet vil blandt andet være, at der bliver tænkt i bæredygtighed i såvel opførelsesfasen som i den efterfølgende drift. Hele byggeriet forventes færdigt midt i 2027.