AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Der er efterhånden 5.000 indbyggere i Aarhus Ø, men den nye bydel ved vandet i Aarhus er langt fra færdig. Fuldt udbygget skal Aarhus Ø rumme boliger til 12.000 personer og 10.000 arbejdspladser fordelt på i alt 800.000 etagekvadratmeter.

Derfor har Aarhus Kommune i løbet 2022 og begyndelsen af 2023 sammen med byens borgere skabt et katalog med anbefalinger til tre udviklingsspor, der samlet udgør den sidste udviklingsetape af Aarhus Ø – heriblandt forbindelser på tværs af bydelen og til resten af Aarhus samt den kommende udvikling af Pier 3.

Med afsæt i Aarhuskompasset har flere end 3.500 enkeltpersoner kommet med forslag og idéer, mens flere end 20 foreninger på havnen, der repræsenterer 16.000 medlemmer, har været involveret. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: ARKITEKT I HÅRD KRITIK AF AARHUS Ø

– Vi skal nu sikre, at de mange input kan bidrage til at skabe en god bydel for alle. Vi skal sikre en bydel, hvor det både er godt at bo og en god ramme om fritidslivet, udtaler Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerservice.

De mange forslag er nu samlet i et 67 sider stort katalog.

– Vi har fået flere tusinde sæt øjne på bydelen, som har udpenslet både store og små detaljer og behov. Det gør, at vi er et stort skridt nærmere ambitionen om at skabe en fuldendt, unik og sammenhængende bydel, der er attraktiv for både nuværende og fremtidige generationer, udtaler Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø (K).

LÆS OGSÅ: NICOLINEHUS BRINGER BYLIV TIL AARHUS Ø

Helt konkret har Aarhus Kommune søgt input til tre udviklingsspor, som er en visionsplan for byrum og forbindelser og herunder en plan for vandbaserede aktiviteter omkring Aarhus Ø og en udviklingsplan for Pier 3.

Alle inputs fra bruger- og borgerinddragelsen er opsamlet og vil sammen med en stedsanalyse for bydelen indgå i de tre udviklingsspor. Det betyder eksempelvis, at både visionsplanen og det udbudsmateriale, som en kommende investor i det arealudviklingsselskab, der skal udvikle Pier 3, blandt andet skal forholde sig til, hvordan det kan omdannes til proces og projekter.

Informationsmøde om udviklingen af den sidste del af Aarhus Ø

Tirsdag den 13. juni 2023 præsenteres al indhold fra både bruger- og borgerinddragelsesprocessen og stedsanalysen på et informationsmøde i Turbinehallen, hvor Teknik og Miljø og Kultur og Borgerservice også gør status på de kommende planprocesser og udviklingen af Aarhus Ø.