Ny pulje med støtte til solceller på etageejendomme

En ny pulje skal gøre det nemmere at opsætte solceller på tage i byerne, så tagarealer bruges til grøn energiproduktion. Puljen åbner i 2025.

Aftalekredsen bag Klimaaftale om mere grøn strøm og varme 2022 og Klimaaftale om mere grøn energi fra sol og vind på land 2023 har besluttet at målrette en pulje til vedvarende energi til opsætning af solceller i bymæssig bebyggelse.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

– Boliger står for en meget betydelig del af energiforbruget. Det er oplagt at udnytte tagarealer, som ofte ellers ikke bruges til noget, til at producere grøn strøm til at dække noget af forbruget. Den nye pulje kan hjælpe til at få flere solceller op i byerne, hvor det ellers er svært at finde plads til dem, siger Stig Uffe Pedersen, vicedirektør i Energistyrelsen.

Læs også: Ny strategi skal gøre det nemmere at sætte solceller på bygninger

Puljen indeholder i 2025-2030 cirka 8,6 millioner kroner årligt. Pengene vil kunne gå til både almene boligafdelinger, private lejeboliger, ejerlejligheder og andelslejligheder.

Puljen forventes at åbne første gang i 2025, og Energistyrelsen vil gå i dialog med interessenter om den konkrete udformning af puljen.

Ved at opsætte solceller på tage kan tagarealer, der ofte ikke kan anvendes til andre formål, udnyttes til grøn energiproduktion. Puljen skal skabe opmærksomhed om mulighederne for sådanne solcelleprojekter på etageejendomme.

Fakta om den nye pulje til solceller på etageejendomme

  • Puljen forventes at åbne første gang i 2025. Den indeholder i gennemsnit 8,6 millioner kroner i hvert af årene 2025-2030. Puljen udmøntes i første omgang frem til 2030, hvorefter der tages stilling til videre udmøntning. Puljemidlerne tildeles gennem først til mølle-princippet.
  • Puljen er målrettet etageejendomme, herunder almene boligafdelinger, private lejeboliger, samt etageejendomme bestående af ejerlejligheder og andelslejligheder. Etageejendomme kan søge støtte til at dække en del af omkostningerne til installation og indkøb af solcelleanlæg.
  • I Klimaaftale om mere grøn strøm og varme 2022 og Klimaaftale om mere grøn energi fra sol og vind på land 2023 blev aftaleparterne enige om at etablere en pulje til vedvarende energi på mindre tilgængelige arealer. Det er denne pulje, som aftalepartierne nu er blevet enige om at målrette til solceller i bymæssig bebyggelse, konkret på etageejendomme.

Kilde: Energistyrelsen.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling