Nye lokalplaner giver mulighed for nye boliger i Sønderborg, Hørup og Nybøl

Teknik-, By- og Boligudvalget har godkendt, at der skal sættes gang i en række nye lokalplaner, der giver mulighed for lejligheder, rækkehuse og parcelhuse i hele Sønderborg Kommune.

I Sønderborg Kommune har Teknik-, By- og Boligudvalget sagt ja til, at forvaltningen skal gå i gang med at udarbejde fire lokalplaner, som skal skabe rammerne for fire nye boligområder i Sønderborg, Hørup og Nybøl. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Det skal være attraktivt for studerende, tilflyttere og børnefamilier at flytte til Sønderborg Kommune. Derfor glæder det mig, at der er interesse for at bygge nye boliger både i Sønderborg By og de mindre byer. Byrådet har sat et mål om at nå 77.000 borgere i 2030, og det mål understøtter de nye lokalplaner, udtaler medlem af Slesvigsk Parti og formand for Teknik-, By- og Boligudvalget, Kirsten Bachmann.

De fire lokalplaner dækker over lejligheder og rækkehuse i Sønderborg, parcelhusgrunde og rækkehuse i Hørup samt rækkehuse i Nybøl. Derudover har udvalget godkendt en lokalplan for rækkehuse i Ulkebøl. I alt drejer det sig om mellem 124 og 139 boliger, skriver kommunen.

– Sønderborg Kommune har flere indsatser for at nå i mål med at tiltrække tilflyttere og skabe balance og udvikling i både land og by. Vi vil blandt andet skabe 2.500 nye boligenheder placeret i hele kommunen. Arbejdet med at skabe nye boliger understøtter desuden fonden GOTO Sønderborgs arbejde med at skabe vækst i Sønderborg Kommune, udtaler Kristian Beuschau (S), der er næstformand i Teknik-, By- og Boligudvalget.

Nye boligområder i Sønderborg på tegnebrættet

Teknik-, By- og Boligudvalget har godkendt at, at forvaltningen skal gå i gang med fire nye lokalplaner for:

Boligforeningen Søbo vil bygge nye boliger på på Bülowsvej i Sønderborg.
Boligforeningen Søbo vil bygge nye boliger på på Bülowsvej i Sønderborg.

Almene familieboliger på Bülowsvej

Et projekt på Bülowsvej i Sønderborg, hvor der er ønske om at bygge almene boliger i tre-fire etager bestående af 20-30 lejligheder.

Boligforeningen Søbo står bag projektet, der omfatter otte boliger på hver især 95 kvadratmeter samt 11 boliger på hver især 100 kvadratmeter.

Skitseforslag for boligområde ved Katkær i Hørup.
Skitseforslag for boligområde ved Katkær i Hørup.

Nye parcel- og rækkehuse i Hørup

Et projekt på Katkær i Hørup, hvor der er ønske om at udstykke 17 parcelhusgrunde og 10 rækkehuse.

Foruden Sønderborg Spildevandsforsyning ejes matriklerne i området af en række forskellige private grundejere.

Nye rækkehuse i Nybøl

Nyt boligområde i Nybøl skal udvikles i etaper.
Nyt boligområde i Nybøl skal udvikles i etaper.

Ifølge Sønderborg Kommune vil den private ejer af grunden ved Mejerivej sætte gang i udviklingen af et større boligområde.

I et skitseprojekt fra Arkitekterne Blaavand & Hansson lægges der op til, at området udvikles i tre etaper, hvor der i første etape vil blive etableret omkring 30-35 rækkehuse.

Børnehave omdannes til rækkehuse

Tidligere børnehave på Ved Skellet i Sønderborg skal omdannes til rækkehuse.
Tidligere børnehave på Ved Skellet i Sønderborg skal omdannes til rækkehuse.

Et projekt på Ved Skellet i Sønderborg, hvor grunden med en tidligere børnehave ønskes omdannet til 19 rækkehuse på mellem 60 og 109 kvadratmeter.

Det 3.900 kvadratmeter store område ejes af den lokale udvikler Hanssen Ejendomme, der har fået udarbejdet skitser for projektet af Sønderborg Ingeniør og Byggeforretning.

Nye rækkehuse i Ulkebøl

Der skal bygges rækkehuse på Østerkirkevej i Ulkebøl.
Der skal bygges rækkehuse på Østerkirkevej i Ulkebøl.

Desuden godkendte udvalget en lokalplan for rækkehuse på Østerkirkevej i Ulkebøl, som har været i høring.

Lokalplanen giver lov til 28 rækkehuse.

Ifølge lokalplanen er det selskabet Bækkegården, der ejes af Lars Schmidt, der vil bygge boliger til seniorer og ældre på grunden.

Kilde: Sønderborg Kommune.