Nye rækkehuse på brandtomt i Odense

For fire år siden nedbrændte Korupklubbens bygning på Åbakkevej i Odense. Nu skal der bygges nye boliger på brandtomten.

Politikerne i byrådet i Odense har endeligt vedtaget en ny lokalplan for ejendommen på Åbakkevej 67 i Korup.

Her brændte en bygning for fire år siden ned, efter at den få måneder tidligere var blevet købt for 2 millioner kroner af Groth Ejendomme ved Rene Groth.

Den nye lokalplan skal give mulighed for, at der kan bygges 10 boliger i form af række- og dobbelthuse samt et enkelt enfamilieshus på grunden ved siden af Netto på Kalørvej.

– Vi er glade for, at vi nu får den brandtomt derude revet ned og på det område får en række boliger ind. De ligger måske lidt tæt på vejen. De ligger næsten ude i lyskrydset, vil nogen måske sige, sagde by- og kulturrådmand Søren Windell (K) på byrådsmødet.

– Men der er heldigvis indarbejdet nogle forskellige tiltag for at minimere støjgenerne derudefra, så man også her kan få nogle fornuftige boliger ude i Korup, som flere og flere holder af at bo i, slog han fast.

Læs også: Projekt med 440 boliger i Odense rykker nærmere

Den 4.445 kvadratmeter store grund ligger på hjørnet af Rugårdsvej og Kalørvej, og byggeri af nye boliger er derfor betinget af, at der skal etableres et støjhegn, der skærmer mod støj fra vejene. Støjhegnet vil blive beplantet med forskellige planter.

Derudover skal der etableres et grønt beplantningsbælte, der afskærmer den nye bebyggelse mod Netto.

Hver bolig får private opholdsarealer i form af tilhørende terrasse og et mindre areal foran. Mellem bebyggelsen etableres der grønne fællesarealer, fremgår det af lokalplanen.

Boligerne må opføres i ét plan, og der stilles krav om, at de skal opføres i dæmpede lyse farver, så de passer ind i området.