Nyt byrum i Nordhavn er bygget i egetræ

Et nyt byrum og træbrygge ved én af Nordhavns kanaler er skabt til frokostpausen i læ for vind, lyder det fra By & Havn.

I Nordhavn er et nyt byrum og en træbygge klar til brug langs en nyligt åbnet kanal, der på sigt skal føres videre til Svanemøllehavnen.

Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

Kanalen har fået navnet frokostkanalen, mens byrummet kaldes Kanalpladsen.

– Rundt om frokostkanalen er der en del større arbejdspladser, og min forhåbning er, at det nye byrum vil bidrage med noget godt til de mange medarbejderes hverdage som en pause i arbejdet eller til at trække udenfor til kaffemøder, udtaler administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Læs også: Jönsson skal renovere gammelt pakhus i Nordhavn

Træbryggen, der løber langs kanalen, er 80 meter lang og bygget i egetræ. Den er sænket flere meter under kajkant, så man kommer tættere på vandet og småbåde kan lægge til.

I hver ende af bryggen krydser en bro med store trappetrin kanalen, hvor man kan sætte sig og nyde vandet og vejret.

På landjorden har gartnerne været travlt optaget de seneste uger med at plante træer og bunddække, så det er klar til at springe ud i foråret. op ad facaderne på nabobygningerne vil klatreplanter med årene begynde at dække facaderne.

Ønsket med byrummet er, at det skal omkranse kanalen med grønt og skabe små “private” lommer, hvor man kan tage et hvil på en bænk iblandt det grønne og med kig til kanalen.