Med forstander, mentorer, værksteder og fællesaktiviteter skal håndværkerkollegiet i Horsens være mere end et sted at bo. Det skriver Fonden for Håndværkskollegier i en pressemeddelelse.
– Vores store ambition og forhåbning er, at vi kan skabe et attraktivt ungdomsmiljø baseret på stærke sociale og faglige fællesskaber, udtaler kollegiedirektør i Fonden for Håndværkskollegier, Anne Sophie Madsen.
Kollegiet i Horsens er det første af i alt tre kollegier, som BRFfonden gennem Fonden for Håndværkskollegier investerer godt 1,5 milliarder kroner i.
Læs også: Rådhus i Horsens omdannes til hotel
– Vi ønsker, at fremtidens danske håndværkere skal mærke, at deres fag er attraktive, vigtige og prestigefyldte. Vi tror på, at vi ved at skabe gode rammer for lærlingenes uddannelsestid kan styrke stolthed, fællesskab og trivsel, og i sidste ende gøre det attraktivt for flere unge at vælge en håndværksuddannelse, siger Anne Sophie Madsen.
Den 1. marts flyttede de første beboere ind på kollegiet, hvor i alt 84 beboere i løbet af året flytter ind.
I marts 2020 blev et hold bestående af Cubo og Danø Arkitektur i samarbejde med Schønherr, Tri-Consult, Brdr. Thybo og Ejner Olesens Eftf. Kollegiet udpeget som vindere af arkitektkonkurrencen om håndværkskollegiet, som har kostet 530 millioner kroner.
Det 7.300 kvadratmeter store nybyggeri er opført i totalentreprise af Nordstern.
Det kommende håndværkerkollegium i Herning er tegnet af Dorte Mandrup og åbner i midten af 2025, mens det kommende kollegium i Musicon ved Roskilde er tegnet af Loop og ReVærk og åbner i 2027.