AP Ejendomme og M+ Ejendomme udvikler det tidligere rådhus i Horsens i samarbejde med Aart Architects, Rønslev rådgivende ingeniører og Horsens Kommune. Visualisering: Aart Architects.
AP Ejendomme og M+ Ejendomme udvikler det tidligere rådhus i Horsens i samarbejde med Aart Architects, Rønslev rådgivende ingeniører og Horsens Kommune. Visualisering: Aart Architects.

AP Pension og M+ Ejendomme overtog i starten af 2023 bygningerne på det tidligere rådhus på Rådhustorvet 4 i Horsens, og i begyndelsen af januar blev en del af sløret for ejendommens fremtid løftet.

Nu kan det afsløres, at den næste store lejer i ejendommen bliver den internationale hotelkæde, B&B Hotels.

Det skriver M+ Ejendomme i en pressemeddelelse.

B&B Hotels Group er grundlagt i 1990 af det franske selskab Galaxie S.A. og driver nu 770 hoteller i foreløbigt 17 lande.

Hotelkæden er i ekspansiv vækst i flere lande og etablerede sig for første gang i Danmark i april 2023, hvor de slog dørene op på Borgvold i Vejle, og i Aalborg er et hotel under opførelse.

Læs også: Efter 35 år: Nyt hotel- og konferencecenter er tættere på realisering

I 2023 åbnede B&B Hotelts i alt 70 nye hoteller i Europa og i Sydamerika, og hotelkæden er nu klar til også at indtage Horsens.

– En stærk byudvikling og byens mange kulturelle tilbud muliggør, at mange forretnings- og fritidsrejsende hvert år vil søge mod Horsens og sætte pris på komforten af god indkvartering til en rimelig pris, udtaler administrerende direktør for B&B Hotels Central & Northern Europe, Max C. Luscher.

Hotellet kommer til at bestå af 103 dobbeltværelser og familieværelser. Der bliver facade og adkomst umiddelbart ud til den kommende å, som skal løbe mellem rådhusbygningen og Ove Jensens Alle. Hotellet får desuden egen morgenmadsrestaurant, men ellers henvises gæsterne til byens andre spisesteder og konferencefaciliteter.

Det er AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, og M+ Ejendomme, der som led i transformationen af Horsens’ tidligere rådhus udvikler hotelprojektet i samarbejde med B&B Hotels Group og B&B Hotels danske repræsentant Ole Mortensen.

Etableringen sker i sammenhæng med etableringen af Horsens Bibliotek, Borgerservice, Sund By og Center for teknologi og kommunikation i bygningen.

Læs også: Hotel og konferencecenter er sat til salg for 110 millioner

Projektet tegnes fortsat under arbejdstitlen “Horsens Samlingspunkt” af Aart Architects og lokale Rønslev Rådgivende ingeniører. Med udlejningen til B&B Hotels er det nu kun caféen/restauranten, der mangler at blive udlejet.

– Vi er meget tilfredse med, at B&B Hotels har valgt at etablere sig i Horsens og i det tidligere rådhus. Et hotel skaber liv til bygningen, til Rådhustorvet og til resten af byen, og er med til at understøtte ambitionen for Horsens Samlingspunkt som et mødested for såvel byens borgere som byens gæster, udtaler projektudviklingschef Lars Rahbek fra M+ Ejendomme.

Byggeriet kan påbegyndes når lokalplanen for transformationen, som netop har været i høring, er endeligt vedtaget.