Nyt stadion til kvindefodbold i Aarhus rykker nærmere med donation fra Salling Fondene

Et nyt stadion til kvindefodbold i Aarhus vil koste 76 millioner kroner. Salling Fondene donerer 30 millioner kroner til projektet i Vejlby-Risskov.

Med en donation 30 millioner kroner fra Salling Fondene er planerne for et nyt stadion til kvindefodbold i Aarhus kommet et stort skridt nærmere. Et kommende stadion kan realiseres som en udbygning af det eksisterende Vejlby-Risskov Stadion, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen arbejder på at skabe tidssvarende rammer for kvindefodbolden, som er inde i en meget positiv udvikling med stigende tilskuertal og en tiltagende professionalisering. De fysiske rammer omkring kampene lader dog en hel del tilbage at ønske.

Ifølge Aarhus Kommune har der været dialog om placeringen med kvindefodboldens klubber, og på den baggrund er der lavet en rapport, der peger på Vejlby-Risskov som hjemsted for et stadion.

Det nye stadion kan – i en indledende fase – anvendes til afvikling af AGFs herreholds Superligakampe i den periode, hvor det nye stadion i Kongelunden opføres.

– Salling Fondene støtter projekter og initiativer, der gør hverdagen bedre og er til gavn og glæde. Det er vi sikre på, at det kommende stadion til elitekvindefodbolden vil gøre i mange år fremover, udtaler bestyrelsesformand for Købmand Herman Sallings Fond Jens Bjerg Sørensen.

LÆS OGSÅ: FEM STORE ENTREPRENØRER I SPIL TIL BYGGERI AF NYT STADION I AARHUS

– Vi glæder os samtidig over, at placeringen i Vejlby-Risskov ligeledes kan styrke idrætsmiljø i den nordlige del af Aarhus parallelt med, at Idrætsbyen i Kongelunden i den sydlige del af Aarhus udbygges.

Projektet for et nyt stadion til elitefodbold for kvinder har et samlet budget på 76 milioner kroner, skriver Aarhus Kommune.

– Med en generøs donation viser Salling Fondene igen et meget flot engagement i byens liv og udvikling, og det vil jeg sige en stor tak for. Donationen udgør et vigtigt skridt på vejen til at realisere vores plan for et nyt stadion til kvindefodbold. Vi skal nu i mål med restfinansieringen, og det er min forventning, det vil lykkes inden længe, udtaler borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Udbygning af det eksisterende Vejlby-Risskov Stadion

Fysisk skal det kommende stadion realiseres som en udbygning af det eksisterende Vejlby-Risskov Stadion.

LÆS OGSÅ: STOR TILTRO TIL TIDSPLAN OG BUDGET FOR NYT STADION I AARHUS

Vejlby-Risskov er allerede hjemsted for aktiviteter om kvindeligaholdet, og der er et eksisterende miljø om kvindefodbold, man kan bygge videre på. Etablering af et stadion med tilhørende faciliteter vil skabe fundament for en “hub” for pige- og kvindefodbold, lyder det fra Aarhus Kommune.

Desuden vil et nyt og moderne stadion i Vejlby-Risskov frigive tiltrængt baneplads i VSK og Lyseng, der er to af Jyllands største klubber, til andre udøvere. Det vil ligeledes kunne fungere som stadion for byens herredivisionshold, skriver kommunen.

Infrastrukturen omkring Vejlby-Risskov har parkerings- og adgangsforhold til at huse kampe med et fyldt Vejlby-Risskov Stadion med en permanent tribune med 2.000 siddepladser.