Et hold bestående af Zaha Hadid, Tredje Natur og Sweco skal tegne det nye stadion i Aarhus, der skal være hjemmebane for AGF.
Et hold bestående af Zaha Hadid, Tredje Natur og Sweco tegner det nye stadion i Aarhus, der skal være hjemmebane for AGF.

Over 18.000 tilskuere var på plads på Ceres Park, da AGF og FC København i søndags delte i porten i en kamp uden scoringer.

Går alt efter planen kan den aarhusianske fodboldklubs fans se frem til bedre rammer omkring holdets hjemmekampe om tre år.

Arkitekt og chefkonsulent Trine Berthold fra Kongelundens Sekretariat har i hvert fald stor tiltro til, at byggeriet af det nye stadion i Aarhus holder både budgettet på 650 millioner kroner og tidsplanen.

Det fortæller hun i en podcast til Mediano.

– Vi går selvfølgelig ind i en periode, som er uforudsigelig. Der kan komme hårde vintre, der kan komme alt muligt. Men vi har en deadline. Vi skal være klar til at spille fodbold i efteråret 2026, siger Trine Berthold i podcasten til Mediano.

LÆS OGSÅ: DE STØRSTE STADIONPROJEKTER I DANMARK

– Arkitekterne har løbende regnet på deres projekt, og vi har haft eksterne beregnere. Vi har haft fokus på at vælge et projekt, som er robust, fortæller hun og påpeger, at det vindende projekt kan tåle forandringer både i omverdenen og i udviklingsprocessen, påpeger hun.

Et hold bestående af Zaha Hadid Architects, Tredje Natur og Sweco blev i december 2022 udpeget til at tegne AGFs kommende hjemmebane.

At projektet kan realiseres skyldes ikke mindst, at Lind Invest og Salling Fondene hver især har doneret 250 millioner kroner til det store byggeri.

I podcasten fra Mediano deltager også Jens Bjerg Sørensen, der er formand Salling Fondene og Henrik Lind, der ejer Lind Invest.

De fortæller i podcasten om baggrunden for, at de har valgt at donere penge i den størrelsesorden til projektet.

Du kan høre hele podcasten her.