Efter 149 år på Holmens Kanal flyttede Dansk Bank sidste år hovedkvarteret til Bernstorffsgade i Postbyen.
Nu skal bankens tidligere bygninger i hjertet af København forvandles til et helt nyt og åbent bykvarter.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra Thylander, som står bag omdannelsen.
Thylander og ejendomsselskabet KanAm Grund Group har købt og udvikler ejendommene sammen med den tyske pensionskasse Ärzteversorgung Westfalen-Lippe.
Thylander administrerer projektet på vegne af ejerne i tæt samarbejde med arkitekter, ingeniører, entreprenører, myndigheder og andre partnere. De 16 bygninger omfatter i alt 50.000 kvadratmeter.
Byggeriet er gået i gang, og i løbet af de næste tre år vil de gamle bankbygninger blive lavet om til butikker, restauranter, kontorer, hotel og en offentlig parkeringsplads.

Projektet kaldes Laksegade Kvarteret og skal åbne op for københavnerne og give nyt liv til et område, der indtil nu mest har været forbeholdt bankfolk.
– Vi har haft travlt med forberedelserne og har glædet os til at komme i gang. Nu skal vi med stor ydmyghed og respekt for historien transformere stedet, så vi om tre år kan åbne dørene til Laksegade Kvarteret, udtaler Bjarke Mikkelsen, administrerende direktør for Thylander.
Første skridt i forvandlingen er bygningen på Bremerholm 33, der får ny facade, så den kommer til at ligne sig selv fra gamle dage. Herefter bliver den lavet om til moderne kontorer og butikslokaler.
– Vi begynder med Bremerholm 33 og arbejder os videre gennem projektet derefter. Laksegade Kvarteret får også en helt ny plads, en ny passage mellem Holmens Kanal og Laksegade, træer, begrønning, ny gadebelægning og flere nye byrum. Det er en total forvandling af et tidligere lukket område, udtaler Bjarke Mikkelsen.
Parkeringspladsen i Asylgade er allerede blevet åbnet for offentligheden. Tidligere var den kun for Danske Banks ansatte, men nu kan alle bruge den.
I forbindelse med udviklingen af området samarbejder Thylander med arkitekter fra Krook & Tjäder, Elgaard Architecture, Praksis Arkitekter og Signal Arkitekter, mens Cobe står for landskabsarkitekturen.
Desuden samarbejder udviklerne med ingeniører og rådgivere fra EKJ Rådgivende Ingeniører, Safe Design, Geo, Artelia, Copenhagen Fire Engineering, Gade & Mortensen, Cowi samt rådgivere fra Dominia, Emcon, Carsten Mai & Co og Nordic Hotel Consulting. Endeligt rådfører udviklerne sig med advokater fra Bruun & Hjejle samt erhvervsmæglere fra Colliers og Cushman & Wakefield | RED.