Postbyen tager form med sit bidrag til Københavns skyline

Byggeriet af Postbyen midt i København skrider planmæssigt frem. I dag afholdes rejsegilde for anden etape, der omfatter seks bygninger på i alt 92.000 kvadratmeter.

Fire tårne bestående af boliger og hotellejligheder har rejst sig i Københavns nye bydel Postbyen, der udvikles på den gamle postgrund over for Hovedbanegården. Sammen med kontorbygningen The Stamp og en Health Club er der i dag rejsegilde på anden etape af det store projekt. Etapen omfatter seks bygninger på samlet 92.000 kvadratmeter, der forventes at stå færdigt i 2025.

Når hele bydelen står endeligt færdig i 2028, er der i alt blevet bygget 235.000 kvadratmeter med blandt andet med boliger, almene boliger, ungdomsboliger, hotellejligheder og kontorbygninger. Dertil kommer Danske Banks nye domicil, som allerede står færdig.

Hos Danica Pension, der er bygherre på byggeriet, er rejsegildet af seks bygninger en markant begivenhed, lyder det i en pressemeddelelse.

– At bygge en hel ny bydel om fra grunden er et enormt projekt, og det er derfor glædeligt, at vi med rejsegildet kan markere, at bydelen er godt undervejs, udtaler Ann-Marie Lewis, der er udviklingsdirektør for Postbyen i Danica Ejendomme.

LÆS OGSÅ: POSTBYEN KLAR TIL NÆSTE FASE MED FLERE HØJHUSE

Det højeste af de fire tårne i Postbyens anden etape er på højde med rådhustårnet og indeholder boliger i 29 etager.

Postbyen vil med sine højhuse sætte præg på Københavns skyline. Visualisering: Postbyen.
Postbyen vil med sine højhuse sætte præg på Københavns skyline. Visualisering: Arkitema.

– Tårnene er i smuk arkitektur, der vil tage sig godt ud i Københavns skyline, udtaler Ann-Marie Lewis.

– Det har hele tiden været målet at skabe en levende bydel, som så mange som muligt har lyst til at bevæge sig rundt i uanset om de bor der eller ej. Derfor er vigtige elementer også at skabe dejlige åbne pladser og grønne uderum i Postbyen, som vil være bilfrit område. Der vil være legeplads, sidderum, springvand, fortove og cykelstier. Generelt er det vores forventning, at blandingen af hoteller, ungdomsboliger og kontorer vil skabe et livligt kvarter alle ugens dage, som vil tiltrække både københavnere og turister, siger Ann-Marie Lewis.

Kontorbygningen The Stamp er klar til udlejning allerede fra september, oplyser Danica Ejendomme.

LÆS OGSÅ: DSB OG DANICA UDVIKLER EJENDOM PÅ CARSTEN NIEBUHRS GADE

– Vi har gennem længere tid oplevet en stor interesse for The Stamp, og vi er glade for at kunne tilbyde lejere moderne lejemål med en så central placering midt i København med kun et par minutters gang til Hovedbanegården, siger Ann-Marie Lewis.

Totalentreprenør på opførelsen af de fire tårne, Health Club og kontorbygningen The Stamp i Postbyens anden etape er Nordstern.

– Uanset hvor længe man er i byggebranchen, er det sjældent, man får lov at opleve at være med til at opføre et byggeri som dette. Alt er unikt: Størrelsen, sammensætningen, beliggenheden, arkitekturen og ikke mindst det gode samarbejde med Danica Ejendomme og rådgiverne. Det er en stor glæde at kunne markere, at et så stort og komplekst projekt skrider fremad efter planen, udtaler Jesper Henkel, produktchef hos Nordstern.

Fakta om Postbyen

  • Postbyen udvikles i tre etaper, og hele området forventes at være færdigudviklet i 2028.
  • Første etape omfattede Danske Banks domicil, som er færdigt og klar til Danske Banks indflytning.
  • Anden etape rummer kontorbygningen The Stamp, fire tårne med boliger og hotellejligheder, en bygning med sundhedstilbud, parkeringskælder samt parkering i terræn. Denne etape står klar i 2025. Hele anden etape ejes af Danica Pension.
  • Tredje etape består af boliger, almene boliger, ungdomsboliger og erhverv, og står klar i 2028. DSB Ejendomsudvikling og Danica Pension er ligeværdige partnere i det nye område, idet begge vil eje 50 procent.
  • Der skal bygges i alt cirka 235.000 kvadratmeter.
  • Postbyens plads er på størrelse med Sankt Hans Torv. På pladsen vil der være rig mulighed for at sidde og betragte det flotte springvand mellem Hotel Villa og de øvrige bygninger med kik til Glyptoteket.
  • Det anslås, at mindst 6.000 mennesker vil arbejde i Postbyen.
  • Der bliver 5.500 cykelparkeringspladser og 1.000 bilparkeringspladser.

Fakta om Danica Ejendomme

Danica Ejendomme er ejet af Danica Pension og er blandt Danmarks største ejendomsinvestorer med cirka 38 milliarder kroner investeret i cirka 110 bolig- og erhvervsejendomme, primært i København og Aarhus.

Fakta om Nordstern

Nordstern er ejet af ActivumSG og skabt ved sammenlægningen af CASA og KPC. Nordstern i dag en landsdækkende ejendomsudvikler og totalentreprenør repræsenteret i Aarhus, Herning, Horsens og København. Nordstern har en omsætning på cirka 6 milliarder kroner, 500 medarbejdere og en målsætning om at certificere alt nyt bolig- og kontorbyggeri fra 2023.