Over 2.400 svanemærkede boliger på vej i Danmark

Der er i dag over 4.000 svanemærkede lejligheder, huse, skoler og daginstitutioner i Danmark. Det er mere end en femdobling på fem år.

Aktuelt er der knap 4.300 svanemærkede lejligheder, huse, skoler og daginstitutioner i Danmark, og yderligere godt 2.400 er under opførelse.

Det skriver Miljømærkning Danmark i en pressemeddelelse.

– Den store vækst i svanemærket byggeri vidner om, at byggebranchen får stadig større fokus på klima og grøn omstilling. Vores oplevelse er, at det nu er en bred del af byggebranchen, der kommer med på vognen, og det er en glædelig udvikling, udtaler Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Thybo Ejendomsudvikling står bag flere svanemærkede byggerier og arbejder målrettet med certificeringsordningen.

– Vi har opført over 250 svanemærkede boliger, og vi har flere på vej. Vi vil fortsætte med at arbejde på vores mål om, at alle vores byggerier skal være svanemærkede – da vi mener dette er fremtiden, ikke i morgen, men fremtiden i dag, siger Rasmus Kjær, Direktør og Udviklingschef i Thybo Ejendomsudvikling.

Læs også: Almene boligselskaber vil udbrede svanemærket byggeri

Også hos Ikano Bolig, der er en del af svenske Ikano Group, har man taget svanemærket til sig.

– Vi har netop færdiggjort ”Filmhusene” i Værløse, der er vores første rækkehusprojekt med svanemærkede boliger, og derudover har vi flere spændende projekter i pipeline, som vi ligeledes vil gå efter at få svanemærket, udtaler Lone Lindgård Laursen, Bæredygtighedschef i Ikano Bolig.

Ifølge Miljømærkning Danmark har også landets kommuner i stigende grad fokus på at opføre svanemærkede bygninger. Eksempelvis åbnede en svanemærket børnehave i sidste måned i Køge.

– Det er positivt, at flere og flere kommuner sætter fokus på miljø og klima også i det byggede miljø og på den måde er med til at skubbe til udviklingen. Jeg håber, at endnu flere kommuner vil følge trop i fremtiden, siger Martin Fabiansen.