Svanemærket børnehave er åbnet i Køge

Jytas har i totalentreprise opført børnehuset, der er tegnet af Arkitekterne Køge med Nørbag som underrådgiver. Nu har 80 børn indtaget huset.

Børnehuset Nordlys ligger på Rishøjvej 1C i Køge. Daginstitutionen blev indviet den 18. januar, og 36 vuggestuebørn og 44 børnehavebørn har indtaget den svanemærkede bygning.

Byggeriet af de knap 1.200 kvadratmeter har kostet knap 49 millioner kroner.

Børnehuset består af tre vuggestuegrupper til 12 børn i hver gruppe samt to børnehavegrupper med 22 børn i hver, skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Desuden er der fællesrum med både et pædagogisk køkken og et stort industrikøkken, ligesom der er en tumlesal, en liggehal og et administrationsområde.

Samtidig er der ved at blive etableret en stor legeplads, der er opdelt i to områder – designet til børnenes alder henholdsvis for vuggestue- og børnehavebørn. Der er ligeledes etableret 30 nye parkeringspladser.

Svanemærket blev overrakt i forbindelse med indvielsen af daginstitutionen.

– Det er helt essentielt, at vi i videst muligt omfang tænker bæredygtighed ind i vores byggerier. Så vi er meget glade for, at det nye børnehus er blevet Svanemærket, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen (S).

Hun fremhæver desuden, at udledningen af CO2 i forbindelsen med byggeriet ligger et godt stykke under det loft, der for nylig er blevet vedtaget ved lov.

Institutionen er opført i totalentreprise af Jytas, mens Arkitekterne Køge har sat stregerne i samarbejde med underrådgiverne Nørbag.