Sommerhussalget går mest frem. Foto: Palle Skov.
Sommerhussalget går mest frem. Foto: Palle Skov.

Salget af sommerhuse er det, der overrasker mest i Boligsidens nye tal for boligsalget i maj, skriver Home.

Der er solgt 1.034 sommerhuse i maj 2022, hvilket er det højeste månedsresultat indtil videre i 2022 – en fremgang i forhold til april på 26 procent, konstaterer ejendomsmæglerkæden.

– Lige som man måske gik og troede, at sommerhussalget var på vej i vinterdvale efter de seneste to års vilde salgstal, så er er igen mere gang i sommerhusmarkedet, siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Sommerhusene slog også huse og lejligheder på prisstigninger fra april til maj.

– Det er slet ikke en efterspørgsel på samme niveau som under corona, men et flot salg, der er på niveau med årene inden, og det understreger, at danskerne fortsat har lyst til et sommerhus, siger Homes markedsanalytiker.

– Køberne er ikke slået ud af de højere renter og priser, når vi ser på handlerne i maj. Køberne har samtidig fået flere huse at vælge imellem, fordi flere sommerhusejere sætter til salg. Det giver flere sommerhushandler, uddyber Henrik Hauthorn Jensen.

Han vurderer, at flere familier har fået smag for at holde ferie herhjemme under corona, og at flere regner med at gøre det i fremtiden.

Salget af huse/rækkehuse og lejligheder har også klaret sig godt i maj, så samlet set er boligsalget gået frem med næsten 1.000 handler fra april til maj. Det svarer til en fremgang på cirka 13 procent.

– Boligmarkedet er bestemt ikke gået i stå, men vi skal til at vænne os til et nyt niveau efter corona – mere som i årene inden og faktisk slet ikke så ringe, lyder det fra Homes analytiker.

– Man kan sige, det næsten er imponerende med den usikkerhed, vi ser for tiden som følge af krigen i Ukraine, men jobmarkedet er fortsat utrolig stærkt, og det hjælper boligmarkedet lige nu, siger Henrik Hauthorn Jensen.

Faktisk er boligsalget i årets fem første måneder i år højere end i alle årene fra 2015-2019, viser Boligsiden tal.