Partnerskab vil byde ind på Pier 3 i Aarhus

Partnerskab med Anders Holch Povlsen i spidsen er blandt de interesserede i den kommende udvikling af en ny bydel på Pier 3 i Aarhus, skriver medie.

Ifølge Århus Stiftstidende vil et partnerskab med Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen i spidsen byde ind på udviklingen af Pier 3 i Aarhus.

Aarhus Kommune skal efter planen udvikle området sammen med en kommerciel partner gennem et arealudviklingsselskab.

Århus Stiftstidende skriver, at en række aktører har samlet sig i et partnerskab med henblik på at byde ind på opgaven.

Ifølge avisen består gruppen af partnere på den ene side af Kilden & Hindby og Anders Holch Povlsens selskab Heartland og på den anden side af udviklingsselskabet Bricks, som formentlig har allieret sig med et pensionsselskab.

Martin Busk fra Bricks bekræfter over for avisen, at området er interessant, men ligesom de øvrige har han ellers ingen kommentarer til Århus Stiftstidende.

Avisen peger på, at A. Enggaard også kunne være en oplagt byder.

– Vi kigger på udbuddet med stor interesse, for det er et rigtig spændende område, men vi vil godt lige se på, hvordan udbuddet er skruet sammen, inden vi beslutter os, siger Jens Skinnebach, afdelingschef for A. Enggaard i Aarhus, til Århus Stiftstidende.

Vinderen af udbuddet findes ifølge avisen i løbet af maj 2024, hvorefter der skal laves en udviklingsplan. Når planen er godkendt af byrådet i sommeren 2025, stiftes et arealudviklingsselskab, hvorefter lokalplanarbejdet kan igangsættes.

Pier 3 omfatter et areal på 100.000 kvadratmeter, og der lægges op til, at området skal bebygges med 180.000 kvadratmeter. Heraf vil 100.000 kvadratmeter være boligbyggeri, og 25 procent af boligerne skal være almene boliger.

I det omfang der etableres parkering i konstruktion på terræn, vil parkeringshusenes etagemeter indgå i det samlede etagemeteromfang og dermed fragå muligheden for andet byggeri.