
I juni 2024 vedtog Ballerup Kommune lokalplanen for de første 230 boliger i udviklingsområdet Kildedal.
Dengang var Arealudviklingsselskabet Kildedal By P/S ikke klar til at løfte sløret for, hvem der skal bygge de kommende boliger.
Det er man nu. Det er PensionDanmark, som sammen med Ballerup Kommune ejer arealudviklingsselskabet, der vil opføre de nye boliger på det kuperede terræn sydvest for S-togsbanen.
Det oplyser arealudviklingsselskabet i en pressemeddelelse.
De kommende boliger opføres som som rækkehuse og lejligheder i to-seks etager.
Hele Kildedal skal over de kommende 10-15 år udvikles med mellem 1.800 og 2.000 boliger og 5.000 arbejdspladser.
– Vi bygger Kildedal By med varierede boformer, så vi får en mangfoldig by med egne indkøbsmuligheder, skoler og institutioner, udtaler Ballerups borgmester Jesper Würtzen (S).
– Flere investorer udviser interesse for området, og med en stærk plan i ryggen har vi de bedste forudsætninger for at skabe rammen om det gode liv i Kildedal By, uddyber han.
Første byggefelt sætter standarden
Som for resten af Kildedal By skal det konkrete byggeprojekt leve op til lang række krav til blandt andet bæredygtighed.
Det fortæller Bo Rasmussen, bestyrelsesformand i Arealudviklingsselskabet Kildedal By P/S, der udvikler den nye by for PensionDanmark og Ballerup Kommune.
– PensionDanmarks boliger indpasser sig flot i naturen og Ballerup Kommunes børnehus trækker naturen helt ind på legepladsen. Dermed sender byens to ejere et klart signal til omverdenen; Hvis du vil bygge og bo i Kildedal By, er det fordi du bakker op om vores ambitiøse tilgang til natur, biodiversitet, materialevalg, byliv, CO2-aftryk, bæredygtighed og en lang række andre faktorer, der alt sammen er med til at løfte byens kvalitet, understreger Bo Rasmussen.
Alle byggerier i udviklingsområdet må maksimalt må have et aftryk på 8 kilo CO2 per kvadratmeter. Der stilles krav til udviklere om, at man skal arbejde med tage, der er begrønnede for at øge biodiversiteten og forsinke regnvand eller etablere solceller, hvor det er muligt i forhold til skrå tage.
Rammelokalplanen for Kildedal bygger på en helhedsplan fra 2023, udviklet i samarbejde med Werk, Cowi, Niras, Grandville, BRIQ, Aaen Engineering og CBRE. I alt skal der bygges 367.000 kvadratmeter i den nye bydel.
Fakta: Bakket terræn uden biltrafik
- PensionDanmark forventer at bygge 230 boliger i et relativt kuperet område, der mod syd er omgivet af beskyttet natur. Adgang til naturen i området vil derfor ske via stier, der er fastlagt sammen med de grønne organisationer i Ballerup.
- I planerne indgår også et mobilitetshus på arealet sydvest for S-togsbanen i Kildedal. Huset skal rumme parkering til områdets biler og delebiler og kan derudover have fællesfaciliteter som en byttecentral, nærgenbrugsstation og deleværksted. Dermed bliver mobilitetshuset et socialt knudepunkt i samspil med kvarterpladsen, som mange i løbet af dagen vil passere på gåben og cykel, samtidig med at det minimerer den daglige biltrafik i gaderne omkring de enkelte huse.
- Boligerne forventes at stå klar til indflytning i 2029.
- Selskabet Kildedal P/S udvikler sideløbende de aktiviteter, der får byen til at hænge sammen: Byens fælles faciliteter, en underføring for cykler og gående under jernbanen og etableringen af Kildedal Bypark, der bliver byens grønne strøg.
- Kildedal P/S udvikler også den sammenhængende natur rundt om Kildedal i samarbejde med de lokale grønne organisationer.
- Du kan allerede nu opleve området og høre mere om Kildedal By ved en række begivenheder i 2025. Næste event er 25. maj klokken 11-14 til “’Majdag i madlandskabet”.
Kilde: Arealudviklingsselskabet Kildedal By P/S.