Pensionskasse vil købe din friværdi

I samarbejde med virksomheden Goodlife vil PFA tilbyde sin kunderne delvist salg af deres boliger.

PFA har indgået et samarbejde med virksomheden Goodlife, der tilbyder kunderne delsalg af deres boliger i noget, der minder om en spejlvendt version af Oslo-modellen.

– Vi ser en stor værdi i at kunne hjælpe vores kunder med en løsning, der gør det muligt at få lettere adgang til deres friværdi på en fleksibel og sikker måde, udtaler Camilla Holm, koncerndirektør i PFA, i en pressemeddelelse.

Helt konkret går den nye model med delsalg ud på, at man som pensionist og boligejer sælger sin bolig mursten for mursten over en længere årrække og til gengæld får udbetalt et fast månedligt beløb hver måned, samtidig med at man kan blive boende i egen bolig.

– Det er et paradoks, at mange velhavende seniorer i Danmark har svært ved at leve det liv de ønsker – på trods af, at de ofte sidder på betydelig friværdi i deres bolig. Vi har et af verdens bedste realkreditsystemer, men når det kommer til at give ældre adgang til deres egen opsparing i mursten, er der nogle begrænsninger, udtaler Morten Højberg, stifter og bestyrelsesformand i Goodlife.

Det er tanken at det nye tilbud til pensionisterne skal ses som et supplement til det eksisterende finansielle system med banker og realkredit, som vi har i Danmark.

PFA er allerede begyndt at henvise kunder til den nye samarbejdspartner, og mens Goodlife er et ukendt nyt selskab, så er der velkendte ansigter i ejerkredsen. Blandt dem tæller den tidligere mangeårige topchef i Arbejdernes Landsbank, Gert Jonassen, og Jesper Berg, der har været direktør for Finanstilsynet.

– Med GoodLife har vi skabt en løsning, hvor danske investorer køber en andel af din bolig, og du får penge i hånden – så du kan frigøre din friværdi og få mere ud af livet, mens du stadig bor i dit hjem, siger Morten Højberg.

Ifølge PFA har Goodlife allerede rejst 200 millioner kroner til den første fond, der skal bruges til at købe sig delvist ind i 200 ejerboliger herhjemme, hvor de enkelte ejere til gengæld får flere penge mellem hænderne.

Planen er at åbne nye fonde løbende. Ambitionen går på, at man vil investere i mellem 2.000 og 3000 danske boligejeres boliger de næste fem år.

I Danmark sidder personer på 60 år og derover i dag på over halvdelen af den samlede friværdi i Danmark. Det vil sige, at seniorerne har bundet omkring 1.100 milliarder kroner i mursten i form af friværdi.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling