PFA sælger del af Schæffergården til Falk-Rønne & Kierkegaard

PFA har solgt sin del af Schæffergården i Jægersborg til ejendomsudviklingsselskabet Falk-Rønne & Kierkegaard, der vil bygge boliger.

Sidste år kunne Estate Media afsløre, at PFA havde droppet en plan om at omdanne Schæffergården i Gentofte til luksusboliger.

Nu har pensionskassen solgt sin del af ejendommen Jægersborg Allé 166 til ejendomsudviklingsselskabet Falk-Rønne & Kierkegaard.

Det fremgår af en fælles pressemeddelelse fra Falk-Rønne & Kierkegaard, PFA og Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde, som hidtil har ejet Schæffergården sammen med pensionskassen.

– Vi har haft et godt samarbejde med Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde omkring Schæffergården. Desværre er der sket en række ændringer i markedet, som har haft betydning for økonomien i projektet, udtaler ejendomschef i PFA, Peter Morgan.

Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde har anmodet Gentofte Kommune om en ny lokalplan for ejendommen.

– Vi ser meget frem til processen med lokalplansarbejdet med Gentofte Kommune og arkitekterne, udtaler administrerende direktør i Falk-Rønne & Kierkegaard Teddy Brandt Kierkegaard.

Schæffergården har siden 1950 været ejet af Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde. I 1972 blev den udbygget til kursus- og konferencecenter, mens det også har fungeret som hotel.

I december 2020 måtte hotel- og konferencecentret lukke på grund af coronapandemien. Hotellet åbnede aldrig igen.