Plan for boliger og butik på Akacietorvet i Farum i høring

Ny lokalplan for Akacietorvet i Farum skal bane vejen for 21 nye boliger samt en ny butik i de tomme lokaler, hvor Aldi tidligere lå. Planen er sendt i høring.

Furesø Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at der nu kan være ny udvikling på vej til Akacietorvets karakteristiske gule bygninger. Byrådet i kommunen besluttede på den 1. marts at sende et lokalplanforslag for nye boliger og en butik i høring.

Bag udviklingen står anpartsselskabet Akacietorvet, der ejes af iværksætter Jens Schelde og indehaver af Ingvartsen Arkitekter, Jakob Brandtberg Knudsen.

Lokalplanforslaget skal give mulighed for boliger og et nyt butikslokale på Akacietorvet 2, hvor Aldi-butikken har stået tom i efterhånden mange år. Udviklingen af lokalplanen har været længe undervejs. Der har været afholdt flere borgermøder med mange deltagere og i maj 2022 bad Udvalget for Plan og Byudvikling om at projektet blev revideret.

Bygherrens arkitekt har været tilbage ved tegnebrættet og formand for Plan og Byudvikling, Bettina Ugelvig (S) mener sammen med resten af udvalget, at der nu ligger et godt projekt:

– Ambitionen om at holde fast i torvestemningen og skabe et attraktivt område med boliger, butik og byrum er nu et skridt tættere på. Sidste år hørte vi på borgermøderne, at mange var kede af at miste den lille plads mod Farum Hovedgade. Med det nye projekt bevarer vi pladsen. Samtidig får vi en bygning, der er i højde med de eksisterende bygninger på torvet og ikke kommer til at virke truende, som de tidligere forslag, udtaler Bettina Ugelvig.

Lokalplanforslaget sendes i offentlig høring i to måneder fra den 6. marts til den 8. maj 2023. Samlet giver planen mulighed for 4.390 kvadratmeter bebyggelse fordelt på fire byggefelter.

På Akacietorvet 2 har udviklerne skitseret et projekt med knap 2.050 kvadratmeter boliger og omkring 115 kvadratmeter erhverv. I projektet lægges der op til, at der bygges 21 boliger på hver især mellem 89 og 116 kvadratmeter. Gennemsnitligt bliver boligerne 93 kvadratmeter store.