Ny plan for boliger og erhverv på Akacietorvet i Farum

Ny plan for boliger og erhverv skal omfatte hele Akacietorvet i Farum. Iværksætter og dekan på Arkitektskolen i København står bag projekt på torvet.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Det politiske udvalg Plan og Byudvikling i Furesø Kommune behandlede den 10. maj et lokalplanforslag, der skal bane vej for et bolig- og erhvervsprojekt på Akacietorvet i Farum. Udvalget besluttede dog, at et revideret lokalplanforslag skal omfatte hele Akacietorvet. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Mange har nemlig kritiseret, at kun den vestlige del af Akacietorvet udvikles. Det skyldes dog, at torvet er opdelt i to ejendomme, og det er kun den ene ejer, der ønsker forandringer her og nu, oplyser kommunen.

– Vi har lyttet til de mange synspunkter, vi har fået gennem borgerinddragelsen og set i det katalog af ønsker, som vi har modtaget. I udvalget ønsker vi ligesom mange borgere, at der sker noget på torvet – også i den gamle Aldi-bygning. Derfor vil vi meget gerne høre bud fra lokale foreninger, forretninger og borgere, om hvordan dette kan ske med udgangspunkt i de faktiske rammer i området, hvor vi har flere private ejere af bygninger og kommunal jord, udtaler Bettina Ugelvig, udvalgsformand for Plan og Byudvikling, i pressemeddelelsen fra kommunen.

Der er derfor enighed blandt politikerne i udvalget for Plan og Byudvikling om at undersøge muligheden for at udvikle hele torvet, så nu vil der blive lavet et revideret lokalplanforslag for hele området.

Siden Aldi på Akacietorvet 2 i Farum lukkede i 2018, har bygningen stået tom, og her er der et ønske om at etablere nye boliger og erhverv. Bag det projekt står selskabet Akacietorvet ApS, som ejes af iværksætter Jens Schelde samt arkitekt og dekan på arkitektskolen i København, Jakob Knudsen.

De ønsker at etablere boliger i op til 2 etager med udnyttet tagetage samt en socialøkonomisk café i en udvidelse af den eksisterende bebyggelse mod Farum Hovedgade. Projektet kræver dog, at selskabet får mulighed for at købe et kommunalt ejet areal på 650 kvadratmeter omkring Akacietorvet 2.

I den reviderede lokalplan opdeles hele Akacietorvet i 13 forskellige byggefelter, hvor der samlet set kan knap 6.800 kvadratmeter bebyggelse. Det inkluderer to bevaringsværdige ejendomme på henholdvis 550 og 305 kvadratmeter på Farum Hovedgade 79 og 83.

På Akacietorvet 2 må der i den reviderede lokalplan opføres 1.870 kvadratmeter bebyggelse, og i forlængelse heraf yderligere 620 kvadratmeter.