Plan om 161 nye boliger ved Bosager

Sammen med en privat bygherre vil en almen boligforening nye boliger i Bosager i Sønderborg. Der skal bygges 61 almene boliger samt 100 lejligheder.

Forvaltningen i Sønderborg Kommune har i en længere periode været i dialog med Byggeselskab Mogens de Linde, som ejer en grund i Christiansparken. Siden 2006 har der ligget en uudnyttet lokalplan, der giver mulighed for at bygge boliger på grunden.

På baggrund af dialogen med forvaltningen ønsker Mogens de Linde at frasælge matriklen til en bygherre, som i samarbejde med en boligforening ønsker at realisere lokalplanen ved opførelse af almene og private boliger på grunden.

Lokalplanen giver mulighed for at bygge 15.000 kvadratmeter boliger i op til to-fem etager på grunden, og nu er der så udsigt til, at boligprojektet bliver realiseret. Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

– Vi er meget tilfredse med, at arealet bliver bebygget, og det er meget positivt, at der nu kommer flere bynære lejligheder i Sønderborg. For det nye boligområde vil understøtte behovet for lejeboliger til tilflyttere og borgere i kommunen, der gerne vil flytte til Sønderborg By, tæt ved vandet og tæt ved motorvejen, udtaler borgmester Erik Lauritzen (S) i meddelelsen.

– Sønderborg Kommune har en målsætning om at være 77.000 borgere inden 2030, og det kræver cirka 1.500 nye boliger i alle dele af kommunen, hvor søgningen er stærkest efter boliger i Sønderborg By, så det her er en rigtig god start, udtaler borgmesteren.

Plan om 161 nye boliger ved Bosager. Visualisering fra lokalplanen fra 2006.
Plan om 161 nye boliger ved Bosager. Visualisering fra lokalplanen fra 2006.

Det er en almen boligforening, der i samarbejde med en privat bygherre står bag projektet.

Kommunens forvaltning vurderer, at det planlagte byggeri er i overensstemmelse med den gældende lokalplan, og derfor er der ikke behov for en ny lokalplan for området. Der er ønske om at begynde byggeriet af de almene boliger i år eller næste år.

– De nye boliger ved Bosager kan også bruges som studieboliger eller som den første bolig efter endt studie, når man har fået job. Tiltrækning og fastholdelse af studerende og nyuddannede er af ekstrem vigtighed for Sønderborg Kommune, og derfor er bynære boliger vigtige for os, fordi det understøtter et stærkt studiemiljø i Sønderborg. Samtidig kan boligerne ved Bosager være et springbræt til at komme ind på boligmarkedet i Sønderborg Kommune, siger næstformand i Økonomiudvalget, Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti.

Den forventede samlede byggesum for de almene boliger forventes at være på omkring 134 millioner kroner, og byrådet i Sønderborg skal senere tage stilling til den endelige godkendelse og finansiering af boligforeningens projekt.

Fakta om boligprojektet i Christianshaven ved Bosager

Det påtænkte byggeri ved Bosager omfatter en kombination af alment og privat byggeri med sammenlagt 161 nye boliger:

De 100 private lejligheder opført i fem punkthuse på hver fem etager.

De 61 almene boliger fordeler sig på:

  • 39 lejligheder á cirka 104 kvadratmeter
  • 22 rækkehuse i to plan á cirka 110 kvadratmeter