DSB og Danica udvikler ejendom på Carsten Niebuhrs Gade

DSB Ejendomsudvikling og Danica Pension vil sammen udvikle Carsten Niebuhrs Gade 10 og dermed færdiggøre Postbyen i hjertet af København.

DSB Ejendomsudvikling og Danica Pension beskriver i en pressemeddelelse udviklingen af Carsten Niebuhrs Gade 10 som et milliardprojekt, der med 25.000 etagemeter byggeri skal færdiggøre Postbyen i Københavns centrum.

Danica Pension og DSB har indgået en aftale, hvor Danica Pension for et trecifret millionbeløb køber sig ind i området på adressen Carsten Niebuhrs Gade 10, der dermed bliver en del af Københavns kommende bydel.

– Vi er meget glade for denne handel med vores nye partner, fordi vi nu sammen med DSB kan gøre Postbyen komplet. Det er den sidste brik, der er faldet på plads, og vi er overbeviste om, at den nye, grønne og centrale bydel kommer til at være et stort aktiv for både København og pensionsopsparerne, udtaler siger Robert Nellemann, der er ejendomsudviklingsdirektør i Danica Pension, i pressemeddelelsen.

Fra DSB lyder det, at projektet passer perfekt ind i virksomhedens strategi om at udøve kommerciel ejendomsudvikling med henblik på at have muligheden for at kunne bidrage til finansiering af togdriften.

– Vi er i DSB superglade for, sammen med Danica Pension, at kunne være med til at færdiggøre et af Københavns største udviklingsprojekter til gavn for København. DSB har i mange år været aktiv i udviklingen af det tidligere godsbaneareal på Kalvebod Brygge, og ser frem til at være med til at gøre området helt færdigt. Og så endda som langsigtede medejere af det færdige byggeri, siger administrerende direktør i DSB Ejendomsudvikling Søren Beck-Heede.

Ny bydel med plads til alle

DSB ser frem til at bidrage til Postbyen, der åbner et glemt område i København for alle.

– Projektet vil, når man kommer fra syd, blive starten på et helt nyt grønt strøg langs banegraven ved Københavns Hovedbanegård. Her vil man kunne spadsere en tur, mens man vil kunne nyde områdets arkitektur og observere togtrafikken. Det vil indbyde ikke kun beboere i området, men alle københavnere og turister til et besøg, siger Søren Beck-Heede.

Begge parter oplyser, at al byggeriet vil blive opført efter de højeste mulige bæredygtighedsstandarder.

I den kommende tid vil Danica Pension og DSB projektere området, udvælge rådgivere og søge relevante tilladelser. Den forventede byggestart er 2024, og det forventes, at området står helt færdig i 2027.

– Vi har store visioner og planer for det her område, og det er klart, at nu skal det gøres langt mere konkret. Her vil vi tage den tid, der er nødvendig, så området kommer til at udleve sit fulde potentiale for København og pensionsopsparerne. Vi vil ikke gå på kompromis med nogen detaljer. Derudover skal det selvfølgelig tilpasses med den øvrige del af Postbyen, hvor byggeriet i øjeblikket er på sit højeste, siger Robert Nellemann.

I handlen er Danica Pension blevet rådgivet af Nordanö og Gorrissen Federspiel, mens DSB Ejendomsudvikling blevet rådgivet af Catella Corporate Finance, Horten
Advokatpartnerselskab, PWC og EY.

Fakta

  • Det samlede areal af Carsten Niebuhrs Gade 10 i København er cirka 25.000 kvadratmeter. Dertil planlægges cirka 3.500 kvadratmeter kælderareal.
  • Området kommer til at huse almene boliger, studieboliger, udlejningsboliger samt liberale erhverv.
  • Almene boliger forventes at udgøre cirka 7.500 kvadratmeter. Studieboliger forventes at udgøre cirka 6.500 kvadratmeter.
  • Byrum og offentlige pladser kommer til at udgøre cirka 3.400 kvadratmeter, hvilket svarer til Torvehallerne nær Nørreport Station i København.
  • Området kommer til at være bilfrit.
  • DSB og Danica Pension kommer til at være ligeværdige partnere i det nye område, idet begge vil eje 50 procent.
  • Projektledelsen varetages af Danica Pension.
  • Handlen mellem DSB og Danica Pension udgør et trecifret millionbeløb, og det skal udvikles til et milliardprojekt.
  • Den forventede byggestart er i 2024, og området forventes at stå færdig i 2027. Der vil blive bygget efter de højeste bæredygtighedsstandarder.