Priserne på sommerhuse stiger fortsat. Foto: Estate.
Priserne på sommerhuse stiger fortsat. Foto: Estate.

Da coronapandemien ramte Danmark i marts 2020 kostede et sommerhus på 80 kvadratmeter i gennemsnit 1,34 millioner kroner, mens det i maj 2022 i gennemsnit bliver handlet til 1,82 millioner kroner, hvilket svarer til en værdistigning på knap en halv million kroner på lidt over to år. Det viser en beregning, som Estate har foretaget af tal fra Boligsidens markedsindeks. Det skriver ejendomsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

– Selv rentestigninger og voldsom inflation har ikke skræmt sommerhusmarkedet, som stadig er i fin form. Der kom et svagt prisfald, da Rusland invaderede Ukraine, men siden er priserne faktisk fortsat med at stige, om end det ikke er med samme fart og styrke som i 2020, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Mens mange har kunnet konstatere, at deres aktier og pensioner er faldet i værdi, har sommerhusejere kunnet glæde sig over udviklingen på sommerhusmarkedet. Siden marts har de gennemsnitligt tjent 600 kroner om dagen, lyder det fra Estate. Og hvis man selv har brugt sommerhuset, er der tale om en skattefri gevinst, påpeger Thomas Hovgaard.

– Skulle man være forhindret i at bruge sit sommerhus, er efterspørgslen på at leje danske sommerhuse høj, og her er beskatningen blevet mere lempelig, hvilket måske kan forklare, at mange vælger ikke at sælge nu, siger Thomas Hovgaard.

Han mener, at sommerhusmarkedet som følge ad corona har været gennem en markant forandring.

– Der er ingen tvivl om, at Corona har betydet, at det danske sommerhusmarked har ændret karakter. Tidligere var udbuddet højt og stabilt, mens priserne ikke rykkede sig synderligt. Nu er vi et sted, hvor der er blevet sværere at forudsige udviklingen på sommerhusmarkedet, fordi sommerhussegmentet er udvidet til også at omfatte mange flere yngre købere, siger Thomas Hovgaard.