For omkring 11 år siden blev spaden stukket i jorden til udviklingen af Nordhavn.
Siden er det gået stærkt med udviklingen af den nye bydel, som ifølge Københavns Kommune aktuelt har knap 6.300 indbyggere.
Københavns største nuværende byudviklingsområde er dog langt fra færdigudviklet.
Når Nordhavn er fuldt udbygget i 2062 der vil være omkring 35.000 beboere, 28.000 arbejdspladser og 3 millioner kvadratmeter byggeri.
Ifølge en pressemeddelelse skal Nordhavn dog allerede være en livlig bydel, mens udviklingen står på.
Derfor har byudviklingsselskabet ansat Anne Katrine Harders som ny projektchef. Hun får til opgave at udvikle og eksekvere en strategi for den videre udvikling af Nordhavns identitet, herunder aktivering af byområderne, imens området udvikles, oplyses det.
– De næste faser af udviklingen går i gang nu og vil tage mange år, og vi skal sikre plads til kultur, foreningsliv og lejere, mens vi udvikler. Det skaber identitet og sammenhold. Vi glæder os over, at få Anne Katrine med på holdet, hun kender allerede byen, er god til at spotte tendenser og arbejde i partnerskaber og i konstant dialog med dem omkring hende, udtaler administrerende direktør for By & Havn, Anne Skovbro..
Anne Katrine Harders tiltræder i den nye stilling mandag den 16. september. Hun kommer fra en stilling som programleder i DAC, hvor hun har haft ansvaret for at udvikle nye formater og måder at diskutere byens udvikling på med både branchen og københavnerne.
– Jeg beskæftiger mig med byens udvikling, fordi jeg simpelthen ikke kan lade være. Byudvikling er dér, hvor de store samfundsdagsordener bliver konkrete og møder og former os alle sammen, udtaler By & Havns kommende projektchef Anne Katrine Harders.
– Gennem mine efterhånden mange år i byudviklingsbranchen har jeg oparbejdet en god forståelse for, at det er en ekstremt vanskelig opgave, når man samtidig skal skabe en by, der er god at leve i. Vi har ikke svaret på det hele endnu, men København er et godt eksempel på, at meget er lykkedes allerede, og den udvikling spiller By & Havn en central rolle i. Derfor bliver det også spændende at komme helt tæt på det konkrete arbejde i Nordhavn og ikke mindst sætte retning for bylivet og områdets identitet i samarbejde med alle dem, der bruger og er med til at skabe byen.
På de store arealer i Ydre Nordhavn har By & Havn allerede taget initiativ til kulturelle aktiviteter i forbindelse med realiseringen af Tunnelfabrikken, ligesom Containerakademiet med kunstnerisk fællesskab omkring nyt ateliermiljø er blevet etableret i bydelen. Endeligt er der gjort klar til en ny park på størrelse med Fælledpark.
Den nuværende containerterminal ved Levantkaj skal flyttes til Ydre Nordhavn om et år. Derefter vil et nyt område, der er dobbelt så stort som Århusgadekvarteret, give plads til endnu et københavnerkvarter med skole, parker, boliger og caféer, mens de eksisterende industri- og erhvervsvirksomheder i takt med udviklingen vil forsvinde fra området.
Ydre Nordhavn strækker sig således over et areal på 1,38 millioner kvadratmeter, hvor der i henhold til den seneste strukturplan skal opføres godt 2,2 millioner etagemeter byggeri fordelt på ti forskellige områder med bebyggelsesprocenter, der varierer med mellem 114 og 195 procent.