Himmerland Boligforening vil bygge 50 almene boliger i Sofiendal Enge i Aalborg for 100 millioner kroner. De ventes klar til indflytning i 2025. Foto: PR.
Himmerland Boligforening vil bygge 50 almene boliger i Sofiendal Enge i Aalborg for 100 millioner kroner. De ventes klar til indflytning i 2025. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Himmerland Boligforening har efter et udbud fundet de rådgivere, der skal hjælpe med at realisere de første almene boliger i udviklingsområdet Sofiendal Enge i Aalborg. Der er tale om et blandet projekt i samarbejde med en privat investor, oplyser den almene boligorganisation i en pressemeddelelse.

– Valget er faldet på Link Arkitektur med Bjørk & Maigaard og Arkplan som underrådgivere, mens Brix & Kamp A/S er rådgivende ingeniører. Alle ser de ligesom vi frem til at sætte præg på de første almene boliger i denne del af Hasseris, udtaler direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening i meddelelsen.

Boligerne opføres ved Anna Anchers Vej. Himmerland Boligforenings del af projektet løber op i 100 millioner kroner.

– Vi er stolte over at kunne bidrage med mere diversitet til området i form af 50 almene lejeboliger, der indgår i et byggeri med en række etage- og tæt-lave lejeboliger. På grunden ved siden af etableres private lejeboliger. For vores vedkommende er der tale om otte toværelses boliger på cirka 80 kvadratmeter, 38 treværelses boliger på omkring 90 kvadratmeter og fire fireværelses boliger på cirka 105 kvadratmeter. Afdelingens bygninger bliver opført omkring en stor grønning som det samlende midtpunkt, og de får alle umiddelbar adgang til et privat udendørs opholdsareal enten i form af egen have, terrasse, altan, taghave eller tagterrasse, fortæller Ole Nielsen.

LÆS OGSÅ: BOLIGFORENING VIL BYGGE FOR 100 MILLIONER I SOFIENDAL ENGE

Også i valget af byggematerialer bliver der ifølge Himmerland Boligforening tænkt i den nye afdelings nærhed til det grønne. Facaderne vil primært vil bestå af tegl som blankt, vandskuret eller pudset murværk, træ og natursten. På mindre flader bliver der suppleret med kontrastfulde farvevalg og begrønning med planter.

Med hensyn til de kommende beboere forventer Ole Nielsen, at de nye boliger i Sofiendal Enge ikke mindst vil henvende sig til mindre husstande.

– Uanset om vi taler enlige, unge familier, enlige forsørgere eller seniorer, er der aktuelt god efterspørgsel efter boliger i den størrelse, med den disponering og med den beliggenhed, som vi vil kunne tilbyde i Sofiendal Enge. Man må i den forbindelse ikke glemme, at fremtidens billige boliger ikke mindst findes inden for den almene sektor – og at de skal bygges nu, hvis vi skal have glæde af dem i takt med det stigende behov over de kommende år.