Rambøll med rekordhøj omsætning i 2023

Rambøll havde i 2023 en rekordhøj omsætning på 17 milliarder kroner, mens resultatet faldt, hvilket dels skyldes frasalg i 2022.

Rambøll havde i 2023 en omsætning på 17 milliarder kroner mod 16 milliarder kroner i 2022.

Resultatet før skat landede i 2023 på godt 607 millioner kroner mod knap 625 millioner kroner året før, mens det efter skat lød på godt 390 millioner kroner i 2023, hvilet er på niveau med året før.

Ifølge en pressemeddelelse skyldes det faldende resultat blandt andet, at resultatet for 2022 blev positivt påvirket af et frasalg af en del af vandforretningen i USA, samt at højere omkostninger til omstrukturering påvirkede resultatet i 2023.

– Jeg er tilfreds med vores resultat i 2023, som vi leverede i et udfordrende marked med højere renter og inflation. Resultatet vidner om værdien af vores brede portefølje og stærke position på tværs af flere markeder og geografier, udtaler koncernchef Jens-Peter Saul.

Rambølls forretningsenhed for Energi leverede tocifret organisk vækst – og den højeste vækst blandt alle virksomhedens markeder, oplyses det.

Rambøll har en ambition om at blive global brancheleder inden for den grønne energiomstilling, hvilket blandt andet kommer til udtryk i en voksende portefølje af energiprojekter.

Det gælder især inden for Power-to-X, udbygning og fremtidssikring af el-infrastruktur og fundamenter til havvindmølleparker. Især sidstnævnte forretningsområde er en hurtigt voksende del af Rambølls portefølje.

Læs også: Rambøll med markant stigning i omsætning og resultat i 2022

– Med vores unikke kompetencer og løsninger, især inden for den grønne energiomstilling, fortsatte vi med at levere værdi for vores kunder samtidig med, at vi navigerede sikkert i vanskelige markedsvilkår. Vi er godt i gang med at implementere vores strategi og er på rette vej i forhold til at nå vores mål for 2025, udtaler Jens-Peter Saul.

Forretningsenheden for Miljø & Sundhed leverede også et stærkt resultat med tocifret organisk vækst. Det skyldes blandt andet en fortsat efterspørgsel på miljøkonsekvensvurderinger, rådgivning om projekter med positive klima- og naturmæssige aftryk samt rådgivning inden for rapportering på bæredygtighedsområdet, skriver Rambøll.

Markederne i Danmark, Storbritannien og USA leverede alle “solide vækstrater”, og alle leverede deres hidtil højeste driftsresultat, lyder det fra Rambøll.

Driftsresultatet lød i 2023 på 1,03 milliarder kroner mod knap 953 millioner kroner.

Ordrebogen var ved udgangen af 2023 på 7,1 måneder svarende til 8,1 milliarder kroner. Ved udgangen af 2022 var ordrebogen til sammenligning på 7,6 måneder.

Den organiske vækst var i 2023 på 8,8 procent, hvilket var lidt højere end forventningen for 2023. EBITA-margin var 6,1 procent, hvilket var højere end i 2022.

I 2024 forventer Rambøll organisk vækst på mellem 4-6 procent og EBITA-margin på mellem 5,8-6,3 procent.