Raundahl & Moesby får overskud på 35 millioner

Raundahl & Moesby betegner resultatet i 2023 som acceptabelt, når der tages forbehold for markedsforholdene. I 2024 forventes en fordobling af resultatet.

Raundahl & Moesby kommer ud af 2023 med et resultat på 35 millioner kroner efter en rekordhøj omsætning på 1,89 millioner kroner.

Selskabet kalder i en pressemeddelelse resultatet acceptabelt markedsforholdene taget i betragtning.

I 2024 forventes en fordobling af resultatet i 2024 med en omsætning, der til gengæld vil være 10-15 procent lavere.

– Vi har haft et højt aktivitetsniveau i det forløbne år, men har afsluttet flere sager, hvor det økonomiske resultat allerede under indkøbene af underentrepriserne blev udhulet af inflationen. I det forløbne år blev disse sager yderligere udfordret af højere finansieringsomkostninger på grund af stigende renter. De omhandlede sager har derfor bidraget med omsætning i 2023, men kun i ringe grad med indtægter, udtaler administrerende direktør i Raundahl & Moesby, Carsten Raundahl.

Læs også: Raundahl & Moesby bygger stort bolig- og erhvervsprojekt

– Det vigtigste er dog, at byggerierne er blevet afleveret til tiden og i et højt kvalitetsniveau, så vi har bekræftet overfor vores bygherrer, at vi ikke slækker på vores høje standard, selvom økonomien kommer under pres.

De projekter som Raundahl & Moesby bygger på nu, holder ifølge entreprenørvirksomheden de forventede økonomiske rammer, hvilket bidrager til de højere forventninger til resultatet i 2024.

Forventningen om lavere omsætning skyldes den generelle afmatning i markedet, men betyder også at virksomheden har kapacitet til at tage flere sager ind i det kommende år.

– Året 2023 blev i øvrigt brugt på yderligere at styrke vores bæredygtige profil, og vi har eksempelvis opnået værdifuld knowhow inden for EU taksonomien, som allerede er en del af aftalegrundlaget i tre af de projekter, som er blevet igangsat i det seneste år, slutter Carsten Raundahl.