Raundahl & Moesby bygger stort bolig- og erhvervsprojekt i Roskilde

Raundahl & Moesby skal opføre et stort bolig- og erhvervsbyggeri midt i Roskilde for Core Property Management’s seneste fond Core Bolig XI og Proximus/SDR.

Raundahl & Moesby skal for Core Property Management’s seneste fond Core Bolig XI og Proximus/SDR opføre et projekt med 131 lejelejligheder og to erhvervslejemål samt en parkeringskælder på Køgevej i Roskilde. Projektet omfatter blandt andet en 1.200 kvadratmeter store dagligvarebutik.

Til gengæld bliver en ældre Fakta-butik og to nedslidte daginstitutioner revet ned. Institutionerne er flyttet til nye, moderne rammer, og dagligvarebutikken etableres i det nye byggeri. Det skriver entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse.

Boligerne skal svanemærkes, og der er derfor særligt fokus på indeklima. Der vælges klimavenlige materialer som certificeret træ og materialer med lav afgasning, ligesom der er fokus på dagslysforhold og energiforbrug, lyder det fra Raundahl & Moesby.

– At vores byggeri bliver svanemærket, betyder, at der både er krav til materialer, byggeproces, brugsfasen, håndtering af affald og recirkulering af byggematerialer. Svanemærkningen skaber både et bedre valg for miljøet, klimaet og ikke mindst beboerne, udtaler projektudviklingsdirektør hos Raundahl & Moesby, Morten Jensen.

LÆS OGSÅ: STORT BOLIGPROJEKT I ROSKILDE PÅ TEGNEBRÆTTET

Som en del af projektet opføres der flere orangerier, og der anlægges “bløde opholdsarealer” med græsser, planter og bede, både i terræn, på taghaver og på tagene. Opholdsarealerne skal ud over en støjdæmpende effekt give de kommende beboere mulighed for at skabe fællesskaber.

Understøtter kommunens vækstpolitik

Raundahl & Moesby har videreudviklet projektet sammen med grundsælger, Proximus/SDR og solgt boligprojektet til Core Bolig XI. Grundsælger beholder erhvervsarealerne og forestår udlejning af disse, når byggeriet er klar i slutningen af 2025.

Raundahl & Moesby bygger stort bolig- og erhvervsbyggeri på Køgevej i Roskilde for Core Property Management’s seneste fond Core Bolig XI og Proximus/SDR.
Raundahl & Moesby bygger stort bolig- og erhvervsbyggeri på Køgevej i Roskilde for Core Property Management’s seneste fond Core Bolig XI og Proximus/SDR.

Raundahl & Moesby har over en årrække opført flere byggerier for fonde administreret af Core Property Management.

Byggeriet skal ifølge Raundahl & Moesby også understøtte Roskilde Kommunes erhvervs- og vækstpolitik.

Erhvervs- og vækstpolitiken blev udformet i 2020 og skal gøre Roskilde Kommune til en attraktiv by at drive virksomhed i. Det fordrer blandt andet flere boliger. Den seneste prognose for befolkningstilvækst forudser en vækst på cirka 3.000 borgere inden for de næste tre år.