På Søndre Havn i Køge står PensionDanmark bag byggeriet af fem boligkarréer med i alt 43.000 kvadratmeter boliger og 2.000 kvadratmeter butikker.

Byggeriet er i fuld gang, og Postillionen og Hvide Falk står som de første to karréer nu i fuld højde. Det blev markeret med et rejsegilde tirsdag den 30. april, hvor gæsterne kunne få et kig ind i en nyåbnet prøvebolig.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra arealudviklingselskabet Køge Kyst P/S, der ejes ligeligt af Realdania By & Byg og Køge Kommune.

– For få år siden var det et forurenet industriområde men også et område tæt på strand, skov, det gamle Køge og et blomstrende byliv. Nu er det et nyt byområde ved stranden – en unik beliggenhed, sagde direktør for PensionDanmark Ejendomme Marius Møller ifølge selskabet i sin tale ved rejsegildet.

529 boliger opfører PensionDanmark på Søndre Havn, når karréen Skibet og Broen fra 2020 regnes med.

Alt i alt er der ifølge Marius Møller tale om PensionDanmarks største samlede boligbyggeri.

– Stueetagen bliver indrettet med butikker og caféer, som bidrager til bylivet, og her kommer bykontor og paddlebaner. Fællesfaciliteterne indbyder til nærhed. Derfor er det ikke kun en investering i boliger men en langsigtet investering i gode nabo- og fællesskaber, slog Marius Møller tirsdag middag fast over for de mange fremmødte tilhørere i et telt i Postillionens gårdrum.

Boligkarreérne opføres af Enemærke & Petersen. De er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten og Mangor & Nagel, som siden er blevet overtaget af Aart Architects.

Postillionen gøres helt færdig hen over sommeren og står klar til indflytning til september. Mens det seks etager høje rødstenshus rummer 85 ejerboliger fra to til seks værelser, skal naboen Hvide Falk rumme 92 lejeboliger inspireret af begrebet “compact living”, med både familiedeleboliger og et boligfællesskab til folk på 40 år eller derover med fælles stue og køkken.

PensionDanmark åbner for udlejningen i Hvide Falk om kort tid, mens man allerede nu kan købe en bolig i det tredje byggeri Gyldenløve med områdets mest kystnære og eksklusive lejligheder.

Også dette byggeri er skudt godt op, mens de to sidste karréer Neptunus og Dannebroge er i den tidlige byggefase med anlæggelsen af en fælles parkeringskælder.

Alle fem karréer i Søndre Kyst bygges til at blive certificeret efter den internationale standard DGNB i kategorien Guld. Bag udlejningen af de kommende boliger står LokalBolig Køge.