Peter J. Mattsen, direktør i Nybolig.
Peter J. Mattsen, direktør i Nybolig.

Tredje kvartal af 2019 bryder alle hidtidige rekorder for flest solgte sommerhuse. Her blev solgt 2.703 boliger fordelt over hele Danmark. Det viser tal fra boligmarkedsstatistikken, som udgives af Finans Danmark.

Vi skal helt tilbage til andet kvartal 2005 for finde det kvartal med salgstal, der lå tættest på. Her blev der solgt 2.638 sommerhuse.

– Det er utroligt, at salget af fritidshuse nu har overgået den gamle rekord fra 2005. Historisk set plejer hushandler at toppe i sommerhalvåret, men sådan er det ikke gået i år. Salget er i år hjulpet godt på vej af generelt medgang på boligmarkedet, og så spiller de ekstremt lave renter også ind, siger Peter J. Mattsen, direktør i Nybolig, i en pressemeddelelse.

For mange kan købet af et sommerhus også vise sig som en god investering. Det seneste år har danske sommerhusejere tjent 150 kroner om dagen.

Han mener, at der er i 2020 kan være muligheder for en tangering af rekorden.

– Hvis højkonjunkturen fortsætter med lav ledighed og lave renter, så tror jeg godt, at vi kan komme til at se, at der i 2020 vil komme et kvartal med et endnu højere salg end det, vi så i tredje kvartal 2019, siger Peter J. Mattsen.