Sønderborg Lufthavn. Foto: PR.
Sønderborg Lufthavn. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Sønderborg Lufthavn har siden 1960’erne lagt asfalt og terminal til operatører af en fast forbindelse til København. De senere år er også charterflyvninger til forskellige destinationer i Europa kommet til. Lufthavnens 40 år gamle bygninger fremstår dog efterhånden utidssvarende, og derfor har ejerskabet besluttet at bygge om og renovere for 212 millioner kroner. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

– Områdets virksomheder har brug for en driftssikker forbindelse til og fra Sønderjylland, for at komme til København og ud i resten af verden. Vigtigheden af den rute bliver kun større med tiden. Ved at investere i en ny terminalbygning og en modernisering af udenomsarealerne, har Fondens bestyrelse startet et projekt, der bidrager til at udvikle infrastrukturen. Med det afsæt ser vi frem til at skabe bred involvering af erhvervslivet rundt om lufthavnen, så arbejdet kan fremtidssikres i et stærkt set-up, udtaler bestyrelsesformand i Bitten & Mads Clausens Fond, Per Egebæk Have.

Lufthavnen bygges om i etaper

Projektet har fået navnet ”Masterplan for Sønderborg Lufthavn” og har været længe undervejs. Oprindelige visioner gik på at investerer massivt i alt fra ny landingsbane til udvidelse af hele lufthavnens område.

LÆS OGSÅ: SØNDERBORG SENDER FORSLAG TIL NY KOMMUNEPLAN I HØRING

Med den foreliggende aftale er det besluttet at dele projektet op i etaper, og lægge ud med etape 1 og 2, der omfatter en ny terminalbygning i bæredygtige materialer og en generel modernisering af lufthavnens eksisterende arealer.

Projekt beløber sig samlet set til 212 millioner kroner. Heraf indskyder Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond hver 46 millioner kroner til udbygning af lufthavnen. Resten af beløbet kommer fra Fonden, og bruges til at opføre en ny terminalbygning, som bliver udlejet til lufthavnen.

– I Sønderborg Kommune har vi en stærk tradition for at samarbejde på tværs, og det har været en grundlæggende præmis for den udvikling, som vi igennem de sidste mange år har set for Sønderborg. Det er samarbejdet om Sønderborg Lufthavn igen et bevis på. Lufthavnen er et trafikalt knudepunkt, med stor betydning for hele området – især for erhvervslivet, men også for private. Med en ny terminal og forbedringer omkring lufthavnen sikrer vi fremtiden for den til glæde for hele Sønderjylland, udtaler borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S).

Projektet går i gang i 2024 og forventes færdigt i 2027.