Solartag får kapitaltilførsel fra sparekasse og fibernetkoncern

Impagt Invest Sjælland, som Sparekassen Sjælland-Fyn og energi- og fibernetkoncernen Andel står bag, investerer 12 millioner kroner i Solartag, der leverer tagløsninger med integrerede, usynlige solceller.

Med en forventning om, at Solartag er klar med en stærkt konkurrencedygtig løsning, der kan spise sig ind på markeder i både Danmark, flere andre europæiske lande og USA, skyder Impagt Invest Sjælland 12 millioner kroner ind i det danske selskab. Investeringen giver en ejerandel på 10 procent, skriver Andel i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen går Impagt Invest Sjælland målrettet efter at hjælpe virksomheder, der har bevist deres potentiale og er på en vækstrejse med betydning for den grønne omstilling.

– Vi skal væk fra fossile brændsler ved at øge vores produktion af vedvarende energi. Her er løsninger som Solartags integrerede og usynlige solceller en vigtig del af vejen frem. Vi har nemlig brug for smarte løsninger, der reducerer vores CO2-udslip, udtaler Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Andel, i meddelelsen.

Solartags integrerede solcelletag er designet, så det i sig selv udgør tagfladen, og derfor ikke skal monteres på et eksisterende tag, modsat almindelige solcelleanlæg. En sekundær, traditionel panelløsning sikrer, at Solartag også kan tilbyde montage af solceller oven på eksisterende tage.

– Vi tror på, at Solartags løsning, som kan anvendes både ved nybyggeri og renoveringer, vil appellere til alle de husejere, som gerne vil fremtidssikre deres energiforbrug og reducere deres CO2-aftryk uden at gå på kompromis med æstetikken. Vi ser således også Solartag som en stærk vækstcase og en rigtig god investering set både med de grønne og de økonomiske briller på, udtaler Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Solartag leverer egenudviklede, aktive tagløsninger med integrerede, usynlige solceller. Foto: PR.
Solartag leverer egenudviklede, aktive tagløsninger med integrerede, usynlige solceller. Foto: PR.

Solartag har investeret betragteligt i udviklingen af en stærk og komplet integreret tagløsning og har rykket al færdigvareproduktion til Europa. Dermed står Solartag nu klar til at levere på den store efterspørgsel efter integrerede solcellepaneler.

– Vi er i forvejen etableret i USA, hvor vi afventer amerikansk certificering, men ser samtidig både det skandinaviske og europæiske marked som en naturlig udvidelse af vores aktiviteter og mærker allerede stor interesse. Flere af Danmarks nabolande går væsentlig længere for at sætte endnu mere tempo på solceller på tage, og her skal Solartag være med, udtaler Jens Romundstad, administrerende direktør i Solartag.

Salget af selskabets solceller er tidoblet gennem de seneste to år, og alene i 2021 blev Solartags omsætning tredoblet. Bundlinjen har dog ikke kunnet følge med endnu. I det seneste regnskab for 2021 havde virksomhed således et underskud på omkring 3 millioner kroner. Allerede her var en kapitaltilførsel på tegnebrættet.

Solartag leverer egenudviklede, aktive tagløsninger med integrerede, usynlige solceller. Foto: PR.
Solartag leverer egenudviklede, aktive tagløsninger med integrerede, usynlige solceller. Foto: PR.

“Resultatet skal ses i lyset af den markante vækstrejse i marked og produktet. For at sikre global forankring i såvel marked samt i logistikprocessen er Solartag i proces omkring væsentlig kapitaludvidelse”, lyder det i ledelsesberetningen i årsrapporten.

Af den fremgår det videre, at Solartag i 2021 har “anvendt egen montageafdeling, hvilket har skabt skalérmæssige udfordringer på baggrund af den stærkt stigende efterspørgsel”. Desuden er al produktion af Solartagkomponenter blevet omlagt fra producenter i Asien til europæiske producenter “for at sikre høj kvalitet og leveringssikkerhed”.

Fakta om Solartag

Solartag blev stiftet i 2019 af tømrer Thomas Pedersen. I november 2021 tiltrådte Jens Romundstad, som medejer og administrerende direktør. Aktuelt har Solartag ti medarbejdere i Danmark og er endvidere etableret via datterselskab i USA/Canada. Der er desuden dialog og forhandlinger med salgspartnere i en række europæiske landet.

Fakta om Impagt Invest Sjælland

Sparekassen Sjælland-Fyn og Andel har etableret Impagt Invest Sjælland for at tilbyde tålmodige og langsigtede investeringer med henblik på at gøre Østdanmark endnu mere attraktiv for både virksomheder, tilflyttere og dem, der allerede bor her.

Ambitionen er at finde og investere i mulige vækstvirksomheder på et tidspunkt i deres udvikling, hvor de på den ene side har bevist deres forretningsmodel med et nationalt eller internationalt markedspotentiale, og på den anden side har brug for midler til at understøtte den videre vækst.

Kilde: Andel.