Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.
Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Det er blevet dyrere at købe et sommerhus end for blot fire år siden.  Det viser en ny analyse fra Finans Danmark.

Således er priserne på sommerhuse, der er til salg her og nu, på et rekordhøjt niveau ved indgangen til forårsmånederne i 2024.

Et gennemsnitligt sommerhus kostede ved udgangen af februar måned 27.787 kroner per kvadratmeter, og det er 49 procent mere end på samme tidspunkt i 2020.

Det betyder, at man i dag kan få et gennemsnitligt sommerhus på 85 kvadratmeter til 2,4 milloner kroner, hvor det i 2020 ville havde kostet 1,6 millioner kroner.

– Sommerhuse er fortsat i høj kurs, og det afspejler sig i udbudspriserne, som de seneste fire år er steget ret markant i hele landet. De højere priser kan blandt andet skyldes, at udbuddet af sommerhuse næsten er halveret sammenlignet med foråret 2020. Selvfølgelig har beliggenhed, omgivelser og stand også meget at sige for prisen på det enkelte sommerhus, men ser vi på tværs af alle landsdele, så er gennemsnitsprisen for sommerhuse højere end for fire år siden, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Læs også: Top 10: I disse kommuner er der flest sommerhuse til salg

I begyndelsen af marts måned stod der 4.298 sommerhuse til salg landet over. Det er næsten halvt så mange som i foråret 2020. Faktisk har det samlede udbud af sommerhuse været under 5.000 siden sommeren 2021.

Og ses der bort fra de seneste tre år, skal man helt tilbage til 2005, før udbuddet har været på et lavere niveau ved indgangen til foråret, end det er i år.

Billigste kvadratmeter i Vest- og Nordjylland

I øjeblikket kan man få mest sommerhus for pengene i Vest- og Nordjylland. Her er det muligt at få op til 120 kvadratmeter for 2,4 millioner kroner, hvorimod man i 2020 kunne få op til 174 kvadratmeter for et tilsvarende beløb.

Omvendt er det dyrest at købe et sommerhus i Nordsjælland, hvor 2,4 millioner kroner kun rækker til 53 kvadratmeter, som er 32 kvadratmeter mindre end hvad man ville kunne købe for et tilsvarende beløb i 2020.

– Forskellene i sommerhuspriserne på tværs af landet kan skyldes flere ting. Nogle steder er mere eftertragtede end andre, og generelt ser vi, at priserne på boligmarkedet er lavere i Jylland sammenlignet med store dele af Sjælland, siger Ane Arnth Jensen.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling