Stor interesse for nyt boligprojekt i Herlev

Omkring 100 borgere var mødt op til et borgermøde, om et nyt boligområde, som skal bygges ved Gammel Klausdalsbrovej.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Herlev Kommune har indgået en aftale med lokale Kai Dige Bach, som samarbejder med arkitektfirmaet BRIQ og Huscompagniet om at udvikle omkring 29 nye boliger omkring et grønt parkområde ved Gammelgaard i Hjortespring i den nordlige del af Herlev Kommune.

Knap 100 var mødt op, da Herlev Kommune torsdag aften afholdt borgermøde om lokalplan for projektet mellem Klausdalsbrovej og Gammel Klausdalsbrovej ved Gammelgaard i Hjortespring.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Den her lokalplan giver tilbage til byen på flere niveauer. Vi får mulighed for at kende og opleve vores historie, lød det ifølge kommunen fra Herlevs borgmester Marco Damgaard (S).

– Vi skaber et grønt, rekreativt område, som vi kan bruge til at opbygge nogle fællesskaber, som vi ikke har mulighed for i dag. Og så giver den nogle helt unikke boligmuligheder på et så højt og visionært et plan, hvor CO2-aftrykket og den måde man bygger på, vil være noget vi ikke kun i Herlev kan lære af, men også noget som hele verden kan lære af i forhold til hvordan vi bygger i fremtiden.

Læs også: Pensam køber stor boligejendom i Herlev

Udgangspunktet for boligprojektet er en ambition om at lande på maksimalt 3,2 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter årligt.

Træerne på grundene bliver så vidt muligt bevaret, og hvis der bliver fældet et træ, bliver der plantet to nye.

Fundamentet bliver lavet med avanceret skrue-teknologi, så man undgår at bruge beton. Der bliver brugt naturmaterialer alle de steder, det kan lade sig gøre. Blandt andet bliver isoleringen med hamp og støjværnet bliver lavet med piletræ.

Der har været lokal modstand mod projektet, og i den forbindelse er der blevet taget initiativ til en underskriftsindsamling.

Direktør i Kai Dige Bach, Jack Dige Streit, adresserede ifølge Herlev Kommune indsamlingen, da han havde ordet på borgermødet.

– Vi har taget alle de her punkter med ind i projektet, men vi stoppede ikke der. Vi rakte også ud til Danmarks Naturfredningsforening i Herlev og Historisk Forening og spurgte, om der er mere, vi kan gøre. Det kunne vi heldigvis. I en sådan grad, at vi nu har et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Herlev og Historisk Forening, sagde han.

Læs også: NCC afleverer yderligere 54 lejligheder i Herlev

Også Mads Torkenholdt Hansen, som har stået for underskriftsindsamlingen, var til stede, selvom han oplyste, at han havde været i tvivl om, hvorvidt han skulle komme.

– Når folk spørger mig, hvorfor jeg er imod, så er jeg det af følelsesmæssige årsager. Jeg synes, at det er super ærgerligt, at kommunen har ejet det område i så mange år og ikke gjort noget ved det. Jeg kan ikke forstå, at det ikke er blevet til en del af Gammelgårdsparken. Jeg synes, det er super ærgerligt, at vi bliver nødt til at sælge til private for, at der bliver gjort noget ved området, sagde han ifølge kommunen på borgermødet.

Det kommunalt ejede areal strækker sig over 11.110 kvadratmeter, og det er betinget blevet solgt til Kai Dige Bach. Købsaftalen er betinget af, at der senest 46 måneder fra underskrivelse af aftalen vedtages en byggeretsgivende lokalplan, der skal give mulighed for 2.740 etagemeter boligbyggeri.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling