Stormen Malik gav begrænsede skader på ejendomme. Foto: Codan.
Stormen Malik gav begrænsede skader på ejendomme. Foto: Codan.

Stormen Malik gav glødende telefoner hos landets forsikringsselskaber. Fredag eftermiddag er der registreret 1.835 skader hos Codan, hvoraf størstedelen var til den lettere side, oplyser forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

Baseret på en forventning om at antallet af skader når op på 2.500-2.700, anslår forsikringsselskabet, at det totale beløb til skadeudgifter bliver 30-35 millioner kroner, mens den gennemsnitlige skade forventes at være på 12.000-14.000 kroner.

Typisk er der tale om knuste drivhuse, mindre tagskader samt væltede hegn og havetrampoliner. Der er kun registreret enkelte større skader på blandt andet gavle og skader som følge af væltede træer.

– Det lader heldigvis til, at stormen Malik ikke blev så slem, som vi frygtede, da den først blev varslet. Det er vi selvfølgelig lettede over – både på vores egne, men først og fremmest vores kunders vegne, siger skadedirektør i Codan, Henrik Bundgaard, i meddelelsen.

– Med det sagt så håber jeg, at danskerne nu indstiller sig endnu mere på at storme som Malik – og de som er værre – bliver langt hyppigere i takt med, at vi fremover vil se vildere vejr som en konsekvens af klimaforandringerne, siger Henrik Bundgaard.

Han påpeger desuden, at de anslåede skadesudgifter alene er til skader fra vind og blæst – ikke som følge af stormflod, hvilket er en statsdrevet ordning og afgørelse.

Malik var ikke så slem som Bodil og Allan

Det står nu klart, at Malik ikke når op på samme niveau som de seneste to storme herhjemme fra 2013, Bodil og Allan – hverken når det gælder stormstyrke eller omkostningerne forbundet med skaderne.

Stormen Allan gav 9.121 indberettede skader til Codans skadeafdeling med en samlet udgift på 233 millioner kroner, mens Bodil forvoldte 6.688 skader, der samlet set kostede 141 millioner kroner.

Fakta

Status hos Codan fredag klokken 14:00:

  • 1.835 registrerede skader
  • 70% af skaderne hører til den mindre kategori

Forventning:

  • Total antal skader bliver 2.500-2.700
  • Total skadeudgifter bliver 30-35 millioner kroner