Arkitekt Kim Flensborg, markedschef med ansvar for arkitektur og energi hos Sweco Architects i Aalborg. Foto: PR.
Arkitekt Kim Flensborg, markedschef med ansvar for arkitektur og energi hos Sweco Architects i Aalborg. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Når arkitekt Kim Flensborg i dag tiltræder hos Sweco Architects kan arkitektvirksomheden sætte endnu en nål i Danmarkskortet. Udover at være repræsenteret i København, Odense, Aarhus, Silkeborg og Herning bliver virksomheden nu også repræsenteret i Aalborg.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Kim Flensborg får titel af markedschef med ansvar for arkitektur og energi.

Med tilgangen styrker Sweco Architects med den rådgivende ingeniørvirksomhed af samme navn i ryggen dermed sit engagement i den igangværende transformation af energisektoren.

– Jeg tror, at det netop er i transformationen af energisektoren, at koblingen mellem ingeniør- og arkitektfaget kan vise sig at give allerstørst mening. Ved at koble ingeniørernes unikke og dybe viden i de tekniske fag med arkitekternes fokus på at skabe helheder, er jeg overbevist om, at vi kan gøre en forskel, udtaler Kim Flensborg.

Han fortæller videre, at Sweco Architects blandt andet vil have fokus på, hvordan energianlæg indgår i omgivelserne, og om man kan forbedre logistikken. Desuden skal anlæggene spille positivt sammen med biodiversitet, landskab og naboer.

LÆS OGSÅ: NY AFDELINGSLEDER FOR BYGGERI I AALBORG

– Der er planer om at bygge energianlæg i Danmark svarende til halvdelen af Falster, og hvis vi skal lykkes med at få kvalitetsfyldte steder og effektive anlæg ud af det, skal både ingeniørerne og arkitekterne på banen, mener Kim Flensborg.

Erfaring fra forskellige områder

62-årige Kim Flensborg kommer med erfaring fra tegnestuer i Sønderborg, Aarhus og Aalborg samt fra Wien, hvor han i to år i starten af sin karriere arbejdede med undergrundsbaner og -stationer.

Siden har han arbejdet med almene boliger, renovering, helhedsplaner, skoler, tankstationer og institutioner. Det sidste kastede i 2013 Betonelementprisen og Utzon-statuetten af sig, oplyser Sweco Architects.

Siden 1996 har Kim Flensborg arbejdet ud fra Aalborg, først som partner for Arkitektfirmaet Nord og siden som associeret partner og leder af Friis og Moltke Energi.

De seneste år har Kim Flensborgs arbejde kredset om energi blandt andet et stort projekt for Aalborg Forsyning ved Nordjyllandsværket, som udfaser kulkraft og går over til grøn energiproduktion. Kim Flensborg var med til at udvikle en større vision for området, hvor flere aktører kan udvikle og teste nye løsninger og skabe synergi.

Kim Flensborg er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus i 1989 og bor i Aalborg med sin hustru Jeanette. De har to børn på 26 og 30 år. Fritiden går med fodbold, yoga og fiskeri.